Абонамент за бюлетин
По-бърз от светкавица
-10%

По-бърз от светкавица

ISBN: 9789543761210
Издател: Жануа '98
Издадена: 2016
Брой страници: 252
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 15.00x23.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Спорт и туризъм, Спорт и бойни изкуства, Биографична литература
Юсейн Болт е най-великият атлет, който светът някога е виждал. Притежател на шест олимпийски златни медала и разбивач на световни рекорди на 100 и 200 метра, неговата история е за един живот, изживян на максимална скорост.

„По-бърз от светкавица“, неговата автобиография, разказва историята от първите му крачки в селските райони на Ямайка до хеттрика на олимпийските игри в Лондон, който го превърна в жива легенда. Историята му е едновременно увлекателна и изненадваща. Като изгряваща сензация в атлетиката той е бил диагностициран с гръбначно изкривяване, което е на път да провали кариерата му. Той вече е най-известната спортна звезда на планетата, когато автомобилна катастрофа по чудо не слага край на живота му през 2009 г. Въпреки тези стъпки назад, неимоверната конкурентна жилка и феноменалният талант на Юсейн му помагат да блесне пред целия свят и да се превърне в най-голямата спортна икона на 21-ви век.

Изпълнена с енергията, напереността и харизмата на Юсейн, „По-бърз от светкавица“ е книга, която допринася легендарният спортист да оживее бурно на страниците.

Юсейн Болт е считан за най-бързия човек за всички времена. Той е първият атлет, който по едно и също време държи световните рекорди на 100 и 200 метра, а също така е съавтор на световния рекорд в щафетата 4х100 метра. Той е настоящият олимпийски шампион и в трите дисциплини, първият човек, спечелил шест златни олимпийски медала в спринта и 5-кратен световен шампион. Пет пъти е определян за „Атлет на годината“ от световната атлетическа федерация (ИААФ) и три пъти за „Спортист на годината“ от световната спортна фондация „Лауреус“.

„Аз живея за Големия момент. Това е времето, когато се съживявам.

Дай ми голяма сцена, битка, предизвикателство и нещо се случва – ставам истински. Стъпвам три сантиметра по-високо, движа се с частица от секундата по-бързо. Поставете ме на голямата сцена и аз се представям подобаващо.“

„Световните рекорди и бариерите падаха като домино, но успехът не дойде лесно. Аз се борех и преминах през тежки контузии, напрежението на славата и високоскоростни автомобилни катастрофи. Повалях моите съперници и спечелих шест златни олимпийски медала. И никой не можеше да ме хване, докато ставах Най-Бързият Мъж на Планетата.

Това е моята история.“

Книги, подобни на "По-бърз от светкавица"

Андрий Шевченко: Моят живот, моят футбол

Андрий Шевченко: Моят живот, моят футбол

Андрий Шевченко, Алесандро Алчато

21.00 лв.
Златан Ибрахимович: Адреналин. Моите неразказани истории
-10%

Златан Ибрахимович: Адреналин. Моите неразказани истории

Златан Ибрахимович, Луиджи Гарландо

22.50 лв.
Великите футболисти на ХХ век
-10%

Великите футболисти на ХХ век

Анна Покровская

17.91 лв.
Арсенал Лондон. Завинаги

Арсенал Лондон. Завинаги

Станил Йотов

15.00 лв.
Меси срещу Роналдо
-10%

Меси срещу Роналдо

Джошуа Робинсън

22.49 лв.

Други книги от Юсейн Болт

Коментари за "По-бърз от светкавица"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах