Абонамент за бюлетин
Поясът на шахида

Поясът на шахида

ISBN: 9789542605645
Издател: Хермес
Издадена: 2007
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Руска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 9.95 лв.
Цена: 9.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Криминалета
Книгата "Поясът на шахида" Малък отряд бивши военни, събрани от полковник Шведов, контролира ЗОНАТА - ничия земя на границите на Русия и Чечня. Бухала започва нов живот в тази група и скоро става неин водач.
Бухала и неговият отряд се подготвят за пореден път да въздадат справедливост. Законът и съдът са безсилни да накажат престъпниците, затова планът включва изпълнение на "смъртна присъда" направо в съдебната зала. Полковник Шведов има и личен мотив – подсъдимите са се изгаврили с негов приятел. Ситуацията придобива нови измерения, когато отрядът разбира, че не е единственият заинтересован от делото и подсъдимите. Чеченците готвят мащабна операция по освобождаването им.
Техните действия озадачават Бухала и Шведов, които със закъснение разбират истинската цел на чеченците. Страничен участник в делото се оказва един от лидерите на бунтовниците, който успява да избяга. Хасан Хуади е образован и опитен във военното дело, вещ манипулатор и наставник на бъдещи терористи шахиди. Такава мишена не се изпуска, отрядът спешно се отправя по следите му в Москва.
В същото време в столицата действа самостоятелно младият студент Сергей Кочергин. Той е бил държан в плен от чеченците, станал е свидетел на поругаването на майка му. Сега Сергей има само една мисия: лична война с представителите на тази националност до изтласкването им от руската изконна територия. Той успешно провежда няколко провокации и замисля да противопостави един срещу друг два влиятелни чеченски клана в Москва.
При една от своите акции Сергей среща сър Джон, радетел на християнството и борец срещу исляма и неговите последователи. Неопитният студент не подозира, че зад новия приятел се крие коварният Хасан Хуади. В Москва ще се проведе мащабна конференция, която ще събере висши ислямски духовници от цял свят. Опасният терорист замисля чудовищен план, кощунствен дори и за фанатиците ислямисти, а Сергей ще е пионка в ръцете му. Детайлите са изпипани прецизно и сякаш нищо не може да предотврати кървавата трагедия.
Животът обаче е непредсказуем. Никой не може да предположи, че в един прекрасен ден пътищата на Бухала и Сергей ще се пресекат…

Книги, подобни на "Поясът на шахида"

Терорист

Терорист

Лев Пучков

17.95 лв.
Изгнаник

Изгнаник

Лев Пучков

15.95 лв.
Ксенофоб

Ксенофоб

Лев Пучков

15.95 лв.
Ловец на черепи

Ловец на черепи

Лев Пучков

15.95 лв.
Призраци на Камино

Призраци на Камино

Джон Гришам

24.00 лв.

Други книги от Лев Пучков

Коментари за "Поясът на шахида"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах