Абонамент за бюлетин
Последният континент

Последният континент

ISBN: 9789544221430
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 448
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Пригответе се да бъдете възхитени от поредната история на сър Тери Пратчет и Света на Диска.

„Последният континент“ е следващата книга от поредицата „Магьосници“. Още една история от Диска, изпълнена с много хумор, преживявания и напрежение от първата до последната страница.

Известно време след събитията в „Интересни времена“, Ринсуинд се озовава на континента ХХХХ. Някои твърдят, че такова място не съществува (може би просто не са го намерили?). Някои казват, че това е най-хубавото място в света на Диска... Други пък го наричат „червения континент“ и проучват опасните му твари.

Къде лежи истината обаче? Нека разберем в този роман.

Светът, в който живеем, умело е осмян от вълшебника на фентъзи литературата. Сякаш плашещо забавно оживява и кара читателя да се замисли над собствените си вярвания и да се запита „Какво, за бога, се случва?!“

Време или пространство, от сътворението, та през еволюция, към бирата и някои други прозаични въпроси - Пратчет не щади ни хумор, ни магия, ни мъдрост, за да ви забърка в поредната доза чудноватост на Диска.

Нескопосаният Ринсуинд и магьосниците от Невидимия университет, Мърморко и магическото кенгуру и госпожа Уитлоу са сред обичаните герои, които ще срещнете и в „Последният континент“.

Магьосникът Ринсуинд е призван да бъде герой на новия континент, но какво се случва хиляди години по-рано с учените магьосници от университета? Май и тяхната съдба е обвързана с мистериозния остров…

Тери Пратчет е забъркал в произведението си щипка мистерия и шепа смях, за да ви покаже Невидимия университет такъв, какъвто ще го зърнете отново и в последната книга от поредицата за „Магьосниците“ - „Невиждани академици“.

Това е последният континент на Диска, сътворен отделно от останалия свят. Тук е много горещо. И сухо... Много сухо. Някога е имало някакво си нещо, наричано Мокрото, но никой вече не вярва в него. И на практика всичко, което не е отровно, е смъртно опасно. Тук обаче е най-хубавото местенце в целия скапан свят, нали така? И то ще загине след броени дни, освен ако... Но кой е героят, крачещ по червеникавата пустош? Шампион по стригане на овце, приказен ездач, пътен боец, пияч на бира, бандяга... Мъж с шапка, чийто Багаж тупурка след него с мъничките си крачета. Да... Между тази страна и довятата от вихъра разруха е застанал само Ринсуинд, нескопосаният магьосник, който дори не може да напише правилно занятието си. Единственият герой, който е останал наоколо. И все пак... Няма проблеми, а?

Книги, подобни на "Последният континент"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Последният континент"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах