Абонамент за бюлетин
Посланическото градче
-10%

Посланическото градче

ISBN: 9786191641543
Издател: Enthusiast
Издадена: 2015
Брой страници: 464
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
В бъдещето хората са колонизирали отдалечена планета, дом на загадъчните ариеки – разумни същества, известни със своя уникален за вселената език, който само малцината човешки посланици могат да говорят.

Ейвис Бенар Чо, момиче от човешката колония, се завръща в Посланическото градче след години на приключения в открития космос. Тя не може да говори ариекийското наречие, но е неделима част от самия език, защото преди много време е била използвана като фигура на речта, ариеките я смятат за живо сравнение от своя език.

Когато междупланетните политически машинации стават причина за пристигането на нов посланик на Ариека, крехкото равновесие в отношенията между хора и извънземни брутално се разрушава. На хоризонта се задава катастрофа и Ейвис е изправена пред предизвикателството да запази верността си към своя съпруг, когото вече не обича, към системата, на която вече няма доверие, към един език, който не може да говори, но който самият говори през нея.

Романът постепенно ни увлича както в заплетени интриги, така и в загадките на философията на езика. Героинята по неволя ще разбере за политиката, логиката и любовта много повече, отколкото някога е искала. В „Посланическото градче“ Миевил е създал не само един свят на затрогващи лични съдби, но също и място, изпълнено с приключенията на контакта с извънземните и войната между различни видове във вселената.

-------------

Чайна Миевил е британски фентъзи писател, роден на 6 септември 1972 г. в Норич, Великобритания. Има двойно американско и британско гражданство. На осемнадесетгодишна възраст, през 1990 г., една година той преподава английски език в Египет, където развива интерес към арабския език, културата и политиката в Близкия изток.

Придобива бакалавърска степен по социална антропология от Кеймбриджкия университет през 1994 г. и магистърска и докторска степен по международни отношения от Лондонското училище по икономика през 2001 г. Преподава творческо писане в Уоруикския университет.

Активен е и в политиката. Миевил членува в Международната организация на социалистите и Социалистическата работническа партия до 2013 г., когато подава оставка. През 2001 г. се явява на избори във Великобритания като кандидат на Социалистическия алианс. Като привърженик на идеите на макрсизма той пише дисертация на тема „Между равни права: марксистка теория на междунаросното право“, която е издадена като самостоятелна книга в Обединеното кралство през 2005 г. и в Съединените щати през 2006 г.

Автор е на много произведения, сред които самостоятелни романи, серии, новели, комикси, ролеви игри и други. Носител е на наградите „Артър Кларк“, „Хюго“, „Локус“, на Британската награда за фентъзи и на Световната награда за фентъзи, номиниран е за наградите „Брам Стокър“ и „Небюла“. Някои от произведенията му са адаптирани за филмови сценарии и за театрална сцена.

Книги, подобни на "Посланическото градче"

Морелси
-5%

Морелси

Чайна Миевил

18.91 лв.
Станция Пердидо, том 2
-10%

Станция Пердидо, том 2

Чайна Миевил

11.70 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Чайна Миевил

Коментари за "Посланическото градче"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах