Абонамент за бюлетин
Помисли пак
-10%

Помисли пак

ISBN: 9789547714496
Издател: Кръгозор
Издадена: 2021
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 28.00 лв.
Цена: 25.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа, Познай себе си
Интелигентността днес не е достатъчна и дори понякога е вредна, защото ни кара да се вкопчваме в това, което знаем и което сме. По-голямо значение има способността ни да преосмисляме и да се отказваме от наученото, защото вече не е валидно, и дори от досегашните си възгледи, ако вече не ни служат. В ежедневието си обаче предпочитаме комфорта на увереността пред дискомфорта на съмнението.

За да имаме успех и удовлетворяващи взаимоотношения с колеги, близки и опоненти, организационният психолог А. Грант ни съветва да започнем да мислим като учени, които търсят истината и имат смелостта да я приемат.

"Целта ми в тази книга е да разгледам процеса на преосмисляне. Защото в нашия бързопроменящ се свят често се налага да отхвърляме утвърдени истини и да намираме нови решения. Потърсих най-убедителните доказателства и някои от най-добрите примери от бизнеса, политиката и спорта, за да покажа как можем да отворим съзнанието си и да приемаме нови идеи, да създаваме общности, готови да се учат през целия си живот, и така да изграждаме култура, посветена на преосмислянето."
Адам Грант

Вслушваме се в мнения, които ни карат да се чувстваме добре, вместо в идеи, които ни карат да мислим добре. Виждаме разногласията по-скоро като заплаха за егото ни, отколкото като възможност да се учим. Заобикаляме се с хора, които са съгласни с нашите заключения, а би трябвало да се стремим към тези, които предизвикват нашия мисловен процес.

Резултатът е, че нашите възгледи стават несолидни и съмнителни. Мислим и реагираме твърде много като проповедници, когато защитаваме „свещените“ си вярвания, или като прокурори, когато доказваме, че другата страна греши, или като политици, когато очакваме одобрение.

"Изпитвам неподправено щастие, когато разбера за новите книги на Адам Грант. Искам идеите му да се разпространяват, защото са иновативни и важни. Всеки, който е прочел моята книга, непременно трябва да прочете и неговите „Помисли пак“, „Дай и ще получиш“ и „Originals“."
Саймън Синек, автор на „Безкрайната игра“

Книги, подобни на "Помисли пак"

Новаторите
-10%

Новаторите

Адам Грант

27.00 лв.
Дай и ще получиш
-10%

Дай и ще получиш

Адам Грант

25.20 лв.
12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.
Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него
-10%

Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него

Росен Кутелов

17.10 лв.
Оптимумът. Емоционално интелигентната организация
-5%

Оптимумът. Емоционално интелигентната организация

Даниъл Голман, Кери Чърнис

20.81 лв.

Други книги от Адам Грант

Коментари за "Помисли пак"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах