Абонамент за бюлетин
Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила
-10%

Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила

ISBN: 9789549227994
Издател: Ерго
Издадена: 2010
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Чешка
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Романът "Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила" започва и завърша с думата Нищо, повторена четири пъти! Не може обаче да има Нищо, Все трябва да има Нещо!
Авторът

Яндоурек го търси. И се пита: "Нима Исус би бил против, ако се събуждам до момиче със зелени очи?"
Загубата на вяра разчиства пътя за бездуховността, за лъжепророците и сектите, за увлечението по източните философии и по политическите доктрини, както и за другата крайност - религиозния (и не само религиозния) фанатизъм, мистицизма, суеверието!
Свещеникът, захвърлил расото, изживява катарзис: "Бих вярвал, но в какво? Няма църква, заслужаваща доверие. Живот, посветен на Бога, е авантюра. Но и Живот без Бог е авантюра!"

"Галерия от образи на наши съвременници, обрисувани с ирония или сарказъм, търсещи Истината в Духовното, в Секса, или и в двете, чиито живот протича на фона на превратните обществени и политически събития на предела между двете столетия."
Маргарита Кюркчиева


– Светът върви към гибел. Това не е евтина проповедническа фраза. Няма да е гибелта, обещавана открай време от проповедниците на всички вероизповедания, църкви и движения. Проблемът не е, че хората много пият. Винаги са пили много. Или че се съвкупяват безразборно. Няма епоха, през която да не са правили любов повече, отколкото е необходимо и здравословно. И алчността не е достатъчна причина за края на света. Известна ли ви е страна или епоха, когато трупането на пари да не е било главната човешка дейност?

Как да опонирам на тази жена! Съмнително е дали имаше право, но несъмнено държеше под контрол ситуацията. Не се чувствах ни най-малко отговорен за облика на днешния свят. Не съм виновен, че е пълен с убийци, които отвличат самолети, взривяват бомби в испански кафенета, в израелски автобуси и на италиански гари. Никога не съм изтезавал евреи, нито палестинци, не съм разпръсквал тълпите с водна струя никъде – нито в Сантяго, нито в Прага. Не съм изнасилвал малолетни ученички по плажовете. Не съм продавал дрога на гимназисти, не съм разпространявал порнография по интернет и не съм изселвал цигани от страната. Дори не съм блъсвал пенсионер при разминаване на пешеходната пътека и не съм продавал развалено месо. Аз съм приличен и безопасен човек.

Книги, подобни на "Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила"

Бомба под леглото
-10%

Бомба под леглото

Ян Яндоурек

12.60 лв.
Нерон

Нерон

Кон Игълдън

24.99 лв.
Трейнспотинг

Трейнспотинг

Ървин Уелш

20.00 лв.
Нека спи под камък
-10%

Нека спи под камък

Итало Калвино

28.80 лв.
Северни звезди, книга 4
-5%

Северни звезди, книга 4

Бритъни С. Чери

18.91 лв.

Други книги от Ян Яндоурек

Коментари за "Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах