Абонамент за бюлетин
Погребани в небесата: Удивителната история на хималайските шерпи в най-страшния ден от изкачването на К2
-10%

Погребани в небесата: Удивителната история на хималайските шерпи в най-страшния ден от изкачването на К2

ISBN: 9789549535624
Издател: Вакон
Издадена: 2015
Брой страници: 256
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 14.20x21.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Биографична литература
Истинска история и вълнуващ разказ за мъжете, които буквално пренасят на плещите си алпинистите на света до К2.

1 август 2008 г. е може би най-трагичната дата в историята на алпинизма. Четиридесет тренирани катерачи се отправят към К2 с намерението да покорят върха, след като седмици наред са очаквали подходящия момент и благоприятни метеорологични условия.

Когато Едмънд Хилари става първият човек, покорил Еверест, до него стои шерпът Тенсинг Норгей. Така е било открай време – откакто западният свят обръща поглед към Хималаите, шерпите остават героите в сянка. През август 2008 г. единайсет катерачи губят живота си на най-опасния връх на света – К2, но двама шерпи все пак оцеляват. Преодолели и бедност, и политически вълнения, те се превръщат в едни от най-умелите планински катерачи на Земята. Базирана на безпрецедентни проучвания и интервюта, „Погребани в небесата“ за първи път разкрива изумителната им история.

Питър Зукерман и Аманда Падоан разказват за пресечната точка в живота на Чиринг Дордже Шерпа и Пасанг Лама, проследявайки пътя им от високопланинските села в Хималаите, през бедняшките квартали на Катманду, ледниците на Пакистан, чак до базовия лагер на К2. Когато в Зоната на смъртта положението става бедствено, Чиринг открива Пасанг сам, обграден от лед и без пикел в очакване на смъртта. Последвалата спасителна акция се превръща в легенда на планинското катерене.

Едно смразяващо приключение, което покорява мигновено и хвърля светлина върху традициите и културата на шерпите. „Погребани в небесата“ пресъздава най-страховитата трагедия в историята на алпинизма от съвсем нова и завладяваща перспектива.



За авторите:
Питър Зукерман е носител на наградата „Ливингстън“, както и на Националната журналистическа награда – две от най-престижните отличия в американската журналистика. Зукерман живее в Портланд, Орегон. Братовчедка му Аманда Падоан е изкачила Каракорум и Хималаите. Списва статии за ExplorersWeb – планинарски информационен източник. Живее в Лос Анджелис, Калифорния.

Отзиви:
„Погребани в небесата” е вълнуващ разказ за мъжете, които буквално пренасят на плещите си алпинистите на света до К2. Тази книга беше огромна наслада за мен и аз я ценя високо.”
Норман Олестад, автор на бестселъра Crazy for the Storm

„Бях възхитен от „Погребани в небесата” и я прочетох с голямо удоволствие. Защото авторите са направили задълбочени проучвания и книгата е отлично написана. Но преди всичко защото най-накрая с нея е отдадено внимание на онези, които го заслужават най-много.”
Питър Матийсън, автор на Snow Leopard

„Погребани в небесата” разкрива героизма на шерпите… Благодарение на книгата излизат на бял свят силата, лоялността и талантът на високопланинските носачи.”
Ед Вийстърс, автор на бестселъра No shortcuts to the top and K2: Life and death on the World’s Most Dangerous Mountain

„Зукерман и Падоан са извадили наяве повече, отколкото който и да било досега. Благодарение на усилията им в хаоса и мъката на онзи кошмарен ден на К2 просветват доблестта и човечността на шерпите, спасили толкова човешки животи.”
Дейвид Робъртс, автор на On the Ridge Between Life and Death

„Погребани в небесата” ще се хареса на всеки планинар (независимо дали начинаещ, или активен), който се интересува от историята на алпинизма на К2 – този красив, но така смъртоносен връх.”
Маурис Исерман, съавтор на Fallen Giants: A History of Himalayan Mountaineering

Книги, подобни на "Погребани в небесата: Удивителната история на хималайските шерпи в най-страшния ден от изкачването на К2"

Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Баленсиага

Баленсиага

Еманюел Дирикс

19.90 лв.
Баленсиага - твърда корица

Баленсиага - твърда корица

Еманюел Дирикс

24.90 лв.
Неудържимият Макс Верстапен
-10%

Неудържимият Макс Верстапен

Марк Хюс

22.50 лв.

Допълнителни материали Други книги от Питър Зукерман

Коментари за "Погребани в небесата: Удивителната история на хималайските шерпи в най-страшния ден от изкачването на К2"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах