Абонамент за бюлетин
Повелител на сенките, книга 2
-10%

Повелител на сенките, книга 2

ISBN: 9786191572083
Издател: Ибис
Издадена: 2017
Брой страници: 672
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 15.00x21.00
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 17.91 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Животът на ловците на сенки е воден от дълга. Ограничаван от честта. Думата на ловците на сенки е ненарушимо обещание и няма по-свят обет от онзи, който свързва парабатаите – воини партньори, заклели се да се бият един до друг, да умрат един до друг, но не и да се влюбят един в друг.

Ема Карстерс научава, че любовта, която споделя с Джулиън Блекторн, е не просто забранена – тя може да унищожи и двама им. Знае, че трябва да стои далече от него. Но как да го направи, когато врагове заплашват семейство Блекторн от всички страни?Единствената им надежда е Черната книга, която съдържа ужасяващо могъщи магии. Всички я искат, но единствено семейство Блекторн могат да я намерят. Подтиквани от тъмна сделка с кралицата на феите, Ема, нейната най-добра приятелка Кристина, както и Марк и Джулиън Блекторн отиват в Дворовете на феите, където искрящи веселия крият кървава опасност.

Междувременно, нарастващото напрежение между ловци на сенки и долноземци е довело до появата на Кохортата – група нефилими екстремисти, борещи се за регистрирането на долноземците и „неподходящите“ нефилими. И са готови да сторят всичко по силите си, за да извадят тайните на Джулиън наяве и да сложат ръка на Института в Лос Анджелис.

Когато долноземците се обръщат срещу Клейва, се надига нова заплаха в лицето на Повелителя на сенките – краля на тъмните феи, който изпраща най-страховитите си воини, за да избият онези, в чиито вени тече кръвта на семейство Блекторн, и да се доберат до Черната книга. Докато опасността става все по-голяма, Джулиън измисля рискован план, който разчита на помощта на непредсказуем враг. Ала успехът може би идва с цена, която той и Ема не могат да си представят. Цена, носеща кървава разплата, която ще засегне всички и всичко, което обичат.

------------------

Не си спомням последния път, в който някоя книга да ме е карала да се чувства толкова празна и толкова пълна едновремено. Тази просто е едно превъзходно писание. Историята й е толкова епична и всеобхащаща - начинът, по който е написан сюжетът, съединявайки всички нишки е просто съвършен. Няма дори нужда да споменавам колко много съм впечатлена от героите - почти до болка. Очаквам следващата книга с нетърпение и дори незнам как ще издържа, докато излезе.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Повелител на сенките, книга 2"

Изгубената бяла книга, книга 2
-10%

Изгубената бяла книга, книга 2

Касандра Клеър

16.11 лв.
Верига от желязо: Последните часове, книга 2
-10%

Верига от желязо: Последните часове, книга 2

Касандра Клеър

20.61 лв.
Истории от Академията за ловци на сенки
-10%

Истории от Академията за ловци на сенки

Касандра Клеър

15.21 лв.
Реликвите на смъртните, книга 6: Град на небесен огън
-10%

Реликвите на смъртните, книга 6: Град на небесен огън

Касандра Клеър

17.01 лв.
Реликвите на смъртните, книга 5: Град на изгубени души
-10%

Реликвите на смъртните, книга 5: Град на изгубени души

Касандра Клеър

14.31 лв.

Други книги от Касандра Клеър

Коментари за "Повелител на сенките, книга 2"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах