Абонамент за бюлетин
Петата купа
-10%

Петата купа

ISBN: 9789542819646
Издател: Сиела
Издадена: 2015
Брой страници: 664
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Криминалета, Исторически
В една мъглива априлска нощ на 1893 г. бъдещият американски класик Хенри Джеймс стои на брега на Сена и се готви да сложи край на живота си. Внезапно от сенките изплува познат силует – Шерлок Холмс, за когото слуховете (преувеличени, несъмнено) твърдят, че е загинал във водопада Райхенбах в борба със злодея професор Мориарти. Холмс не само спасява живота на Джеймс, но и го подмамва да замине с него за САЩ, за да разследват заедно прочутото самоубийство на Клоувър Адамс.

Великият детектив е по-пълнокръвен от когато и да било – но може би неумолимите му дедуктивни умения са му изиграли най-голямата шега. Той се съмнява в собствената си реалност и трескаво търси доказателства, че не е нечий литературен герой. По-важно обаче е да изпълни старо обещание и да открие дали зад самоубийството на Клоувър Адамс не се крие всъщност зловещо престъпление, а и нещо повече – мащабен анархистки заговор срещу ключови политически лидери в Европа и САЩ. Едничкото доказателство, с което Шерлок Холмс и Хенри Джеймс разполагат, е картичка, върху която са гравирани пет купи и е напечатано посланието „Тя беше убита”.

Открих, господин Джеймс – рече Холмс, навеждайки се напред, – че не съм реална личност. Аз съм... как би се изразил човек на лите¬ратурата като вас? Аз съм, както неоспоримо сочат доказателствата, литературна конструкция. Творение на някой опръскан с мастило дра-скач. Обикновен литературен герой.

Книги, подобни на "Петата купа"

Призраци през зимата
-5%

Призраци през зимата

Дан Симънс

18.05 лв.
Лятото на страха
-5%

Лятото на страха

Дан Симънс

26.60 лв.
Ужас
-5%

Ужас

Дан Симънс

28.41 лв.
Ужас - твърда корица
-5%

Ужас - твърда корица

Дан Симънс

32.30 лв.
Пламъци в рая
-5%

Пламъци в рая

Дан Симънс

18.91 лв.

Допълнителни материали Други книги от Дан Симънс

Коментари за "Петата купа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах