Абонамент за бюлетин
Перфектно осветяване
-5%

Перфектно осветяване

ISBN: 9789546564825
Издател: АлексСофт
Издадена: 2024
Брой страници: 360
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 39.00 лв.
Цена: 37.05 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Изкуства, Фотография
"Роберто Валенсуела е фотогеаф и обучаващ, който има талант да идентифицира областите, в които фотографите редовно се сблъскват с препятствия, и страст към разработването на ясни и кратки системи, които им позволяват да преодолеят тези препятствия и да станат по-добри и по-уверени в занаята си. Двете му предишни книги - Перфектна практика и Перфектно позиране - разрушиха модела на учебните книги по фотография, тъй като дадоха възможност на читателите да развият уменията си за композиране и позиране. В Перфектно осветяване, третата книга от поредицата Перфектно, Роберто преподава осветление в същия дух и със същия подход. Роберто дава възможност на фотографите да възприемат осветлението като източник на творчество и изразяване в услуга на тяхната визия за изображението.

В Перфектно осветяване Роберто е създал наистина оригинална система за разбиране и управление на светлината във фотографията. След като обсъжда универсалната природа на светлината, Роберто представя петте основни поведения на светлината, които е важно да разберете, за да подобрите познанията си за светлината. След като тези поведения са установени, Роберто въвежда концепцията си за обстоятелствена светлина - гениален начин за изследване и разбиване на светлината около нас във всяка една ситуация. Представяйки подробен анализ на обстоятелствената светлина, Роберто споделя десетте основни елемента на обстоятелствената светлина, които трябва да познавате, за да използвате напълно силата на заобикалящата ви светлина, за да създадете изображение, което отговаря на вашето виждане.

Но как ще разберете дали обстоятелствената светлина е достатъчна? Последната част от системата Перфектно осветяване е сравнителният тест за осветление на Роберто - брилянтен метод за определяне на качеството на светлината във всяка ситуация. С помощта на сравнителния тест за осветление ще определите дали и кога трябва да използвате помощна светлина - светлината, която е необходима или манипулирана, за да помогне на околната светлина, така че визията ви да оживее. Помощната светлина се създава с помощта на дифузори, рефлектори, светкавици, строб светлини и модификатори на светлината. В Перфектно осветяване всичко това е разгледано в дълбочина. Не се ограничавайте да използвате само един вид светлина и не разчитайте на действията и приставките на Photoshop, за да създадете фактора уау в изображенията си. Това е задача на светлината. С Перфектно осветяване до вас ще се научите да я владеете. С това овладяване ще имате възможност да създавате истинския уау фактор във фотоапарата - и в снимките си."
Из Предговор от Джери Гионис

Книги, подобни на "Перфектно осветяване"

Туристическа фотография
-5%

Туристическа фотография

Скот Келби

31.35 лв.
За фотографията

За фотографията

Сюзан Зонтаг

22.00 лв.
Етюд-и-те на София: 24 часа
-10%

Етюд-и-те на София: 24 часа

Иван Шишиев

31.50 лв.
Тайните на цифровата фотография
-5%

Тайните на цифровата фотография

Скот Келби

27.55 лв.
Как да правим страхотни снимки. Наръчник по фотография
-10%

Как да правим страхотни снимки. Наръчник по фотография

Бенедикт Брейн

21.60 лв.

Други книги от Роберто Валенсуела

Коментари за "Перфектно осветяване"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах