Абонамент за бюлетин
Перлата, която се освободи от черупката си
-10%

Перлата, която се освободи от черупката си

ISBN: 9789542822080
Издател: Сиела
Издадена: 2017
Брой страници: 440
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 16.11 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Древна традиция позволява едно момиче да бъде отгледано като момче, докато дойде време за женитба. Но веднъж вкусила от свободата, как да стане покорна съпруа?

Кабул, 2007 г. Рахима и нейните четири сестри живеят с майка си и баща си, който често търси утеха в опиума, за да забрави ужасите на войната. Момичетата ходят рядко на училище, а да напускат дома си без мъж за придружител е забранено. Единствената им надежда е древният обичай баче пуш, според който е възможно Рахима да се превърне в момче, докато навърши годините за женитба. Като момче тя ще може да ходи свободно на училище, да пазарува и да придружава навън сестрите си.

Тя не е първата в рода си, която ще вкуси от непознатата за жени свобода. Век по-рано нейната прапрабаба, Шекиба, става страж в двореца в Кабул, където охранява харема на царя. С обезобразено лице, загубила рано най-близките си, в тежък конфликт с деспотичните си роднини, тя трябва да намери място в свят, който няма капка милост за нея.

"Перлата, която се освободи от черупката си" проследява драматичните съдби на тези две жени, разделени във времето. Да си мъж в мюсюлманското общество, е единственият път към свободата. Но веднъж вкусили от нея, двете жени трябва отново да станат покорни съпруги, чиято единствена задача е да раждат синове. Има ли спасение?

Надя Хашими е написала деликатна и красива семейна драма. Нейната приковаваща приказка за две поколения жени е портрет на Афганистан в целия му сложен и загадъчен образ, както и огледало на продължаващите борби на афганистанските жени.

Книги, подобни на "Перлата, която се освободи от черупката си"

Когато луната снизхожда
-10%

Когато луната снизхожда

Надя Хашими

16.11 лв.
Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Диамантеното око

Диамантеното око

Кейт Куин

24.00 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.

Допълнителни материали Други книги от Надя Хашими

Коментари за "Перлата, която се освободи от черупката си"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах