Абонамент за бюлетин
Пепел от рози
-10%

Пепел от рози

Издател: Колибри
Издадена: 2014
Брой страници: 152
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Пепел от рози“ е историята на шестнайсетгодишната Фатмагюл и нейния труден път към любовта и щастието. Действието се развива в един град като много други, където живеят и цинични богаташи, и отрудени хора, и корумпирани политици. В този град Фатмагюл ще премине през драматични изпитания, Керим ще познае разкаянието и двамата ще се отправят към мъката и радостта на общото си бъдеще.

Киноновелата „Пепел от рози“ (оригинално заглавие „Каква е вината на Фатмагюл?“) е написана по телевизионния сериал „Пепел от рози“, от своя страна създаден по романа на класика на турската литература Ведат Тюркали. Сериалът се радва на невероятен успех не само в страната си, но и в България, където е гледан, очакван с нетърпение и обсъждан от милиони зрители, не на последно място и заради прекрасната игра на Берен Саат в ролята на Фатмагюл и на Енгин Акюрек като Керим.

--------------

Ведат Тюркали (роден 1919 г.) е автор на десетина романа и на повече от 40 сценария. Режисьор е и на три филма. Носител е на множество турски и международни награди. Завършил е Литературния факултет на Истанбулския университет. През петдесетте години е арестуван за политическа дейност и осъден на 9 години затвор от военен съд. Заради активните граждански позиции, които заема, и заради огромната му популярност годината от 1 май 2004-та до 1 май 2005-а е обявена за „Година на Ведат Тюркали“.
Себахат Алтъпармакоглу (родена 1975 г.) е основател и ръководител на проект за преводачески услуги, редактор на литературен блог и автор на статии за интернет сайтове. От 2003 г. до днес е асистентка на Ведат Тюркали. През 2011 г. пише киноновелата „Каква е вината на Фатмагюл?“ по едноименния телевизионен сценарий.

Книги, подобни на "Пепел от рози"

Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Гърди и яйца

Гърди и яйца

Миеко Каваками

25.00 лв.
Сянката на лисицата

Сянката на лисицата

Джули Кагава

24.99 лв.

Допълнителни материали Други книги от Ведат Тюркали

Коментари за "Пепел от рози"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах