Абонамент за бюлетин
Парижка тайна
-10%

Парижка тайна

ISBN: 9789542829935
Издател: Сиела
Издадена: 2019
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 16.11 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Любовни романи, Исторически
Градът на любовта, Париж, е също и град на тайни. Векове наред той е столицата на света и е обект както на възхищение, така и на завистта на мнозина. Бурните години около двете световни войни оставят своя незаличим отпечатък – и до днес смайващи загадки от тези времена още чакат своя отговор.

Една от тях се крие в заключен от десетилетия апартамент, за който сякаш всички са забравили. Прах покрива безчет безценни произведения на изкуството, събрани там неясно как в годините на нацистката окупация. Но сега апартаментът е отворен – и редом с творбите на Реноар, Матис, Дали и Писаро от него изпълзяват змиите на предателството и алчността.

Лондончанката Флора е млада, но опитна консултантка, която обикаля безспир елитни аукциони, за да се бори със зъби и нокти за безценни произведения на изкуството. Сред търговете за милиони тя се чувства по-комфортно, отколкото на идилична вечеря в някой романтичен ресторант. Личният живот просто не е нещо, което я вълнува – никога не се е влюбвала, няма и намерение това да се случи.

Сега Флора има честта да бъде първият човек, който влиза в затворения апартамент. Да се докосне до считани за загубени творби на най-великите майстори. Да ги опише, оцени и подготви за търгове, които ще изстрелят кариерата ѝ в небесата. Има само един крайно сериозен проблем. Никой не би купил коя да е от творбите, ако не е ясно кой е събрал тези произведения на изкуството, как ги е откупил от техните собственици и защо ги е изоставил на произвола на съдбата.

Апартаментът принадлежи на богатата фамилия Вермей. Двамата ѝ наследници са добре познати от жълтите хроники – красивата и невероятно разглезена Наташа и мрачният и недостъпен Ксавие. Флора се оказва оплетена в мрежа от лъжи, шокиращи тайни и проблеми, които не е очаквала да вълнуват имащите всичко милионери.

Книги, подобни на "Парижка тайна"

Римска тайна
-10%

Римска тайна

Карън Суон

16.11 лв.
Лято в "Тифани"
-10%

Лято в "Тифани"

Карън Суон

19.71 лв.
Коледа в "Тифани"
-10%

Коледа в "Тифани"

Карън Суон

19.71 лв.
Перфектният подарък
-10%

Перфектният подарък

Карън Суон

17.01 лв.
Коледна тайна
-10%

Коледна тайна

Карън Суон

16.11 лв.

Други книги от Карън Суон

Коментари за "Парижка тайна"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах