Абонамент за бюлетин
Палми в снега
-10%

Палми в снега

ISBN: 9789543304905
Издател: Унискорп
Издадена: 2019
Брой страници: 608
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Главната героиня – млада испанка на име Кларънс – намира сред документите на баща си писмо, което събужда любопитството й и я отвежда на остров Фернандо По, в Екваториална Гвинея, бивша испанска колония. Там, сред екзотиката на тропика, тръгва по следите на дълго пазена семейна тайна и разкрива историята на вълнуваща забранена любов на фона на редица исторически събития.

Килиан е младеж, който никога не е ходил по-далеч от планините на Уеска, в подножието на Пиренеите, сред които е израснал. През 1953 г. той напуска своя дом Ребалтуе и заедно с брат си Хакобо заминава на работа в какаовите плантации на Фернандо По (днес Биоко) – отдавнашна испанска колония в Екваториална Гвинея. Там, в имението Сампака, ги очаква баща им, дългогодишен работник.

В колониалната страна двамата откриват, че общуването с хората е по-приятно, отколкото в сковаността и сивотата на Испания. Преживяват контраста между пришълци и местни жители и осъзнават значението на приятелството, страстта, любовта и омразата. Цената обаче е висока – живот, прекаран в спомени за онова време и допуснатите грешки, които не могат да бъдат поправени. Случайното откриване на отдавна изгубено писмо кара Кларънс да отпътува от заснежените планини на Испания до екзотичния остров Фернандо По. Там тя ще разбере как баща и Хакобо и чичо и Килиан са прекарали младостта си.

В сърцето на тази земя е колкото съблазнително, толкова и опасно. Кларънс разкрива тайната на забранена любовна история през времето на бурни исторически обстоятелства, чиито последици отекват в настоящето и…

Отличен роман за колониалното минало и забранената любов, напомняща за „Извън Африка“.
от любопитство за нейния произход, се впуска в трагичното минало на Килиан и Якобо, следвайки прашните улики към тайна, която най-накрая ще бъде изяснена.

Увлекателна история за това как нашите решения оформят съдбата ни и тази на хората около нас и как любовта може да се задържи в паметта, да оцелее и преодолее разстояние, насилие и културни различия.

„Палми в снега“ е роман с голям успех в Испания и чужбина, претърпял 42 издания, преведен на 7 езика. Филмът по едноименния роман е с 5 номинации за награди „Гоя“, 2015 г. Получава две от тях: за най-добър дизайн на продукция и за най-добра песен от филм.

Книги, подобни на "Палми в снега"

Пулсът на Земята
-10%

Пулсът на Земята

Лус Габас

19.80 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.

Други книги от Лус Габас

Коментари за "Палми в снега"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах