Абонамент за бюлетин
Пазителят, том 1
-5%

Пазителят, том 1

ISBN: 9786191529148
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2016
Брой страници: 204
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 13.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Виктор Пелевин е един от най-популярните и обсъждани съвременни руски автори. Неговите книги се очакват с нетърпение, но в същото време те са и много критикувани. Мнозина смятат, че авторът вече не е същият, че се е изчерпал. Новата му творба „Пазителят“ опровергава това.

------------------

В книгата „Пазителят“ са събрани разнообразни теми и направления. В нея може да откриете и история, и езотерика, и философия. И всичко това – в такава хармония, че просто се потапяте в произведението, забравяйки за реалния свят. Създаден е успореден свят, в който има всичко: и любов, и магически същества, и зло, и добро. Характерното за Виктор Пелевин е, че сътворява нещо необичайно, което моментално ви увлича и дълго не ви пуска.

Историческата сюжетна линия описва история с двестагодишна давност. Тук са и император Павел I, и Бенджамин Франклин, и Франц-Антон Месмер, и Алекс де Киже – малко ленив и безразсъден младеж, на когото поръчват да изпълни важна мисия в бъдещето, в света Идилиум.

Виктор Пелевин много умело, изискано и изящно описва чувствата, любовта. В романа има и тънък хумор. Още един характерен похват на автора, който е използван, е играта с думите. Той измисля неологизми – например за титлите, но и придава нови значения на словата. Творбата е уникална и със светогледа на Пелевин. Той поставя под съмнение всичко съществуващо, по-точно това, което ние смятаме, че съществува. Това е сложно за разбиране, необходимо е да прочетете книгата, която не само доставя удоволствие, но и променя възгледите ни за много неща.

Приятен за четене поради своята пъстрота и многостранност, романът не трябва просто да се чете, а да се вниква в дълбокия му смисъл, да се превключва от една сюжетна линия към друга, да се възприема огромно количество информация от различни области.

Книги, подобни на "Пазителят, том 1"

Пазителят, том 2
-5%

Пазителят, том 2

Виктор Пелевин

14.25 лв.
Батман Аполо
-10%

Батман Аполо

Виктор Пелевин

16.20 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.

Други книги от Виктор Пелевин

Коментари за "Пазителят, том 1"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах