Абонамент за бюлетин
Падението на ангела
-10%

Падението на ангела

ISBN: 9786197423440
Издател: Матком
Издадена: 2024
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Португалска
Корична цена: 14.90 лв.
Цена: 13.41 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Шедьоври на портогалския романтизъм

Сатиричният роман "Падението на ангела" е една от най-значимите творби в творчеството на Камило Кащело Бранко. В този свой забележителен текст авторът умело си служи със социалната карикатура, за да опише обществения и политическия живот в Португалия в средата на XIX в., предизвиквайки смях у читателя и с начина, по който засяга въпроса за постепенната загуба на добродетели у старите поколения.

Главно действащо лице в тази своеобразна хумористична притча е Калищо Елой - строг и консервативен благородник от северната част на страната, който заминава за португалската столица Лисабон, за да представлява в националния парламент своите земляци. Въпреки първоначалното си категорично отрицание на новите модерни лисабонски привички Калищо се оставя да бъде прелъстен от охолството, удоволствията и чара в модерния град. До какви преображения в убежденията, в политическите принципи и в моралните устои на Калищо ще доведе столичният живот? Как ще се отрази промяната върху сърдечните му вълнения и ще съумее ли провинциалистът да запази здравите отношения в семейството си? Само търпеливият читател на тази увлекателна и изпъстрена с шеговити преживелици история ще разбере и ще съотнесе към примерите от своята съвременна действителност.

-----------------

Камило Кащело Бранко е централна фигура в португалския литературен романтизъм. За своите четиридесет години активен живот той оставя в наследство над 260 творби, превръщайки се в един от най-внушителните и най-плодовитите автори в португалската литература. Макар да пише неизменно с мисълта за публиката, излагайки се по този начин на капризите на модата, Кащело Бранко успява да поддържа свой изключително оригинален стил. Всичките му творби се отличават с особена идиоматична красота и дълбочина на словесния изказ, утвърждавайки своя автор като истински майстор на португалския език и един от най-мощните творчески гласове в литературната история на Португалия.

Книги, подобни на "Падението на ангела"

Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Другата госпожица Бриджъртън

Другата госпожица Бриджъртън

Джулия Куин

17.90 лв.
Театър "Империя"

Театър "Империя"

Майкъл Бол

24.00 лв.

Други книги от Камило Кащело Бранко

Коментари за "Падението на ангела"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах