Абонамент за бюлетин
Падането на Берлин. 1945
-5%

Падането на Берлин. 1945

ISBN: 9786190105190
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2019
Брой страници: 480
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 17.00x25.00
Корична цена: 39.00 лв.
Цена: 37.05 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Обща световна история, Политика, публицистика, медии, Публицистика
През януари 1945 г., когато най-накрая достига границите на Третия райх, Червената армия има за какво да отмъщава. Изключителната жестокост на Вермахта и SS към цивилното население при военните действия на руска територия намира своя ужасяващ отговор: танкове, премазващи с веригите си колони бежанци, масови изнасилвания, плячкосвания и разрушения… Стотици хиляди жени и деца умират от студ или са избити, тъй като нацистките ръководители, отказващи да приемат поражението, са забранили евакуирането на цивилните граждани. Над седем милиона души бягат от Червената армия на запад.

Антъни Бийвър пресъздава преживяното от милионите хора, попаднали в кошмара на финалния крах на Третия райх, като разказва ужасяваща история за гордост, глупост, фанатизъм, отмъщение и бруталност, но също и за удивителна издръжливост, саможертва и оцеляване независимо от всичко.

Със задълбоченото си изследване на съветски досиета, лични дневници и мемоари Бийвър съживява пред погледа ни последните дни на обречения метрополис Берлин. Смразяващите детайли от съдбите на обикновени хора и войници, неволно попаднали във водовъртежа на поражението, които Бийвър толкова умело улавя, показват истинското страшно лице на войната.

Ивнинг Стандарт

---------------------------

Антъни Бийвър е най-известният британски историк и бестселъров автор, чиито книги са преведени на 32 езика с продадени над 7 милиона екземпляра. Бийвър е носител на множество престижни литературни награди, между които: призът за военна литература „Прицкер“ – за цялостен принос към писането на военна тематика, наградата „Самюел Джонсън“, историческата награда „Улфсън“, наградата на Лонгман, както и множество международни държавни отличия (на Франция, Белгия, Естония, Испания) и почетни докторски степени от различни университети. Творбите му се смятат за най-добрите образци на военната литература. Бийвър е служил в кавалерията на британската армия и е бил командирован по служба в Германия. Книгите му се отличават със задълбочено проучване на темите, прецизност при боравене с фактите и много жив и увлекателен стил на писане.

Книги, подобни на "Падането на Берлин. 1945"

Втората световна война, том 1
-5%

Втората световна война, том 1

Антъни Бийвър

33.25 лв.
Русия – революция и гражданска война 1917-1921
-5%

Русия – революция и гражданска война 1917-1921

Антъни Бийвър

28.41 лв.
Втората световна война, том 2
-5%

Втората световна война, том 2

Антъни Бийвър

33.25 лв.
Битката за Испания
-5%

Битката за Испания

Антъни Бийвър

33.16 лв.
Сталинград. Съдбовната обсада 1942-1943
-5%

Сталинград. Съдбовната обсада 1942-1943

Антъни Бийвър

26.60 лв.

Други книги от Антъни Бийвър

Коментари за "Падането на Берлин. 1945"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах