Абонамент за бюлетин
Още театър, още свят
-10%

Още театър, още свят

ISBN: 9789543303731
Издател: Унискорп
Издадена: 2013
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x23.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Театър, История на театъра
Пътешествие из света на театъра и театъра на света. От Япония до Канада. От Швеция до ЮАР. През Китай, Южна Корея и, разбира се, театрална Европа. От 2003 до 2012 г. Или: още 10 години. След 10-те, описани в "На театър по света" (1993–2002).
Опит да бъдат уловени и пресъздадени онези мигове от Голямото Изкуство, които уж безвъзвратно отлитат - нали театърът се случва само тук и сега - ала, всъщност, остават толкова трайна диря в душите ни, че ни правят веднъж завинаги други. Или може би просто ни връщат към нас. Като ни припомнят какви сме дълбоко в себе си.
В този смисъл "Още театър, още свят" е също и опит за предоставяне на възможно най-убедителен "доказателствен материал" в защита на една естетическа и житейска позиция, свързана с красотата, хармонията и Доброто, която продължава да бъде водеща в сферата на изкуството от край време и по цял свят.

-------------------------

Проф. д-р Калина Стефанова е автор (съставител и съавтор) на 12 книги за театър, четири от които (на английски език и с премиери в Ню Йорк, Лондон и Вроцлав) са включени в задължителната и препоръчителна литература в университети в САЩ, Великобритания, Канада, Хърватска и др. и се намират в библиотеки по цял свят. Има публикации на 23 езика в 25 страни, преподавател е в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и е изнасяла лекции и водила семинари в 12 страни, сред които Китай, Сингапур, Южна Корея, Чили, Канада. Била е гостуващ учен в Япония, Малта, ЮАР и САЩ (Нюйоркския университет, със стипендия Фулбрайт), както и стипендиант на Британския съвет в Лондон. В продължение на два мандата (2001-2006) е вицепрезидент на Международната асоциация на театралните критици и неин Директор Симпозиуми (2006-2010). Автор е и на две нетеатрални книги, първата от които, "Джуджетата на Ани" (приказка за възрастни), донесла ѝ сравнения с духа на Екзюпери, е издадена в България, Южна Корея, Македония, Португалия, Испания, Бразилия, Япония, Виетнам и Китай. Втората книга е "Последният изход. Историята на един разговор" е пропита с тревога за състоянието на душите ни като причина за състоянието на света днес.

Книги, подобни на "Още театър, още свят"

Начало на турската драматургия
-10%

Начало на турската драматургия

Намък Кемал, Ибрахим Шинаси

13.50 лв.
За техниката на актьорската игра
-5%

За техниката на актьорската игра

Михаил Чехов

14.25 лв.
Цензурата по времето на комунизма или режимът на забраняване-позволяване
-10%

Цензурата по времето на комунизма или режимът на забраняване-позволяване

Ромео Попилиев

14.40 лв.
Театърът: теория и практика
-5%

Театърът: теория и практика

Всеволод Майерхолд

31.35 лв.
Книга за театъра
-5%

Книга за театъра

Пьотър Ярцев

23.75 лв.

Други книги от Калина Стефанова

Коментари за "Още театър, още свят"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах