Абонамент за бюлетин
От царственост към революция
-5%

От царственост към революция

ISBN: 9786197216493
Издател: Лира Принт
Издадена: 2022
Брой страници: 136
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 13.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Астрология и нумерология
Тази книга изследва архетипното значение на полярността лъв-водолей и очертава по-дълбокото проявление на аспектите между съответните им владетели - Слънцето и Уран. Точно както Слънцето е централно в нашата слънчева система, така то символизира същината и волята на индивида. Целта на Слънцето е да развие самочувствие и оформено, добре определено себеусещане.

Антитезата на Слънцето обаче е планетата Уран, която символизира нуждата от откъсване и освобождаване от скованите и неизменни дефиниции за себе си. Съчетаването на тези противоположни, но в крайна сметка допълващи се процеси е ключът както към личната, така и към колективната еволюция. Като управител на лъв, Слънцето представлява набор от взаимосвързани психологически функции, представени в митовете и литературата чрез специфични архетипи - владетелят, създателят и героят. По същия начин, в качеството си на управител на знака водолей, Уран съответства на определени функции, които са въплътени в архетипа на шута или глупака - естествен антипод на Слънчевите образи.

Докато принципът на Слънцето съдейства за изграждане на самочувствие и оформяне на лична идентичност, Уран отваря съзнанието към космическата воля и по този начин пробужда индивида за трансперсоналната, колективна идентичност. Ако тези две планети не са интегрирани, аспектите между тях може да показват нестабилна представа за себе си, шизоидно разстройство и изопачено бунтарство - или съпротива срещу промяната и компенсаторен егоизъм. Добре сработени обаче, същите тези аспекти символизират способност за осъзната еволюция, признаване на непостоянството и освобождаване от диктатите на гордостта. Пълната интеграция позволява на човека да бъде направляван от по-висша интелигентност в името на добруването на общността.

-------------------
Доктор Глен Пери е астролог, преподавател и психотерапевт с повече от 40 години практика. Той основава Академия по астропсихология и изнася лекции за интеграцията на астрологията и психологията по целия свят. Автор е на осем книги, като последните му творби са посветени на дълбочинния анализ на рождената карта. В продължение на години доктор Пери ръководи магистърската програма по съзнателна еволюция и архетипна космология в института Градуейт, Кънектикът. Изнася лекции в колежа по астрологическо изкуство и науки Кеплер и оценява дипломните работи на завършващите студенти в колежите Антиох, Юнион и Годард.

Книги, подобни на "От царственост към революция"

Въведение в астропсихологията
-5%

Въведение в астропсихологията

Глен Пери

19.95 лв.
Планетите в критични градуси
-5%

Планетите в критични градуси

Галина Волжина

12.35 лв.
Открий за какво си създаден. Хюман дизайн за начинаещи

Открий за какво си създаден. Хюман дизайн за начинаещи

32.00 лв.
Тайният език на рожденните дати в нумерологията

Тайният език на рожденните дати в нумерологията

29.90 лв.
Мистериите на Луната
-10%

Мистериите на Луната

Ясмин Боланд

19.80 лв.

Други книги от Глен Пери

Коментари за "От царственост към революция"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах