Абонамент за бюлетин
От дълбините на времето
-10%

От дълбините на времето

ISBN: 9786191508105
Издател: Колибри
Издадена: 2016
Брой страници: 328
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Световна класика, Проза
Френски полярни изследователи правят невероятно откритие. Под ледовете на Антарктида съществуват останки от висша цивилизация, загинала преди 900 000 години в резултат на ядрена война. Учени от всички краища на планетата се стичат, за да разгадаят тайните на изчезналия свят… Авторът умело съчетава фантастичния сюжет с духа и политическата атмосфера на 60-те години на миналото столетие – младежките бунтове, разтърсили Европа, идеологическия сблъсък между Запада и Изтока – и с една митична любов, изплувала сякаш от легендата за Тристан и Изолда и от приказката за Спящата красавица.

Хармонична сплав от събитиен репортаж, научна хроника, фантастична епопея, в която минало, настояще и бъдеще се преплитат, приключенски плам и лирична любовна песен, „От дълбините на времето“ продължава да звучи актуално, да вълнува и да предизвиква размисли за съдбата на съвременния свят, за егоизма, алчността и насилието, които неизменно погубват любовта.

--------------------

Френският писател, журналист и сценарист Рьоне Баржавел (1911-1985) е един от най-бележитите представители на научно-фантастичната литература през ХХ век. В произведенията си дава израз на тревогата за човечеството, застрашено от разрушителни технологични достижения, невинаги подвластни на разума и съвместими с моралните ценности.

Замислен като сценарий за незаснета суперпродукция на Андре Каят, „От дълбините на времето“ (1968) e най-известният му роман, класически образец на научна фантастика, удостоен с Наградата на книжарите, непрестанно преиздаван и преведен на множество езици.

----------------

Това наистина е най-добрият научно-фантастичен романс, който някога съм чела. По тази книга може да бъде направен страхотен филм. В нея има наука, история, романтика, политика и пр... Обстановката, в която се разивива действиието е малко износена и лесно би могла да бъде по-модерна, защото историята в книгата е просто безвременна.

Читателско мнение

Книги, подобни на "От дълбините на времето"

Пътища към Катманду
-5%

Пътища към Катманду

Рьоне Баржавел

13.30 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
В очакване на Годо
-10%

В очакване на Годо

Самюъл Бекет

12.60 лв.
Играчът на рулетка

Играчът на рулетка

Ф. М. Достоевски

18.00 лв.
Трима души в една лодка без да става дума за кучето

Трима души в една лодка без да става дума за кучето

Джеръм К. Джеръм

12.90 лв.

Допълнителни материали Други книги от Рьоне Баржавел

Коментари за "От дълбините на времето"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах