Абонамент за бюлетин
От другата страна
-5%

От другата страна

ISBN: 9789548585439
Издател: МаК
Издадена: 2020
Брой страници: 532
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 19.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
В дебютната си книга Огнян Дъскарев – преводач, публицист и общественик, е събрал своите най-добри разкази, есета и анализи, писани през последните 20 години. Смесил е в едно завладяващо четиво страстта си към класиката и рока, към изобразителното изкуство, към природата, към величието на живота и делничността на смъртта. Допуснал ни е в своите реални и въображеми светове, разкривайки себе си.

Тескстовете в тази книга, извадени от „подредените по мъжки“ чекмеджета на авторовата памет, са и яростни, и прекрасни – като времената, в които е живял и за които е чел. В тях наред с ликтора Симплицилан и куртизанката Арсиное, дефилират другаря Иванов и палача Блохин, мяркат се Бах, Ницше и Наполеон, забиват Битълс и The Who, а Тачър, Рейгън и Тръмп оправят света.

Дъскарев минава през главите на живота си, без да ги прескача. Машината на времето, с помощта на която ни разхожда в далечни и близки времена, е за героите му. Сам авторът не се качва на нея – за да не види предварително бъдещето, в което е неизвестната му съдба, слабостта, старостта, и накрая – смъртта, която няколко пъти е гледал в очите. И е преминал „От другата страна“.

Огнян Дъскарев има „много ненаписани книги, в които често се зачита с възхищение“, точно както читателят прави с дебютната му – „От другата страна“. Докато чака с нетърпение следващите.

Огнян Дъскарев е роден през 1954 в София. Завършил е Английската гимназия в София и английска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Работил е като преводач от английски за „Техноекспортстрой“ в Нигерия и Южен Йемен. Пътувал е много из Африка, която познава добре.

Книги, подобни на "От другата страна"

Събрани съчинения, том 12

Събрани съчинения, том 12

Йордан Радичков

25.00 лв.
Събрани съчинения, том 11: Интервюта

Събрани съчинения, том 11: Интервюта

Йордан Радичков

25.00 лв.
Принудено и непринудено
-10%

Принудено и непринудено

Александър Гочев

13.50 лв.
ДНК на прехода
-5%

ДНК на прехода

Пламен Даракчиев

17.10 лв.
Продължаваме напред
-10%

Продължаваме напред

Владислав Христов

10.80 лв.

Други книги от Огнян Дъскарев

Коментари за "От другата страна"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах