Абонамент за бюлетин
Отровителят
-5%

Отровителят

ISBN: 9786190106012
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2020
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.50
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 23.75 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
НЕВЕРОЯТНАТА ИСТОРИЯ НА ЧОВЕКА, НАПРАВЛЯВАЛ СЕКРЕТНИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ НА ЦРУ ЗА КОНТРОЛ НА СЪЗНАНИЕТО

Сидни Готлиб е емблематично име в кръговете на посветените. Той е върховният майстор при изготвянето на отрови за целите на американското разузнаване. Освен това в продължение на две десетилетия ръководи работата по контрол на съзнанието в ЦРУ. Като отговорник за секретния проект МК-УЛТРА Готлиб режисира тайни експерименти с хора на три континента. Той приготвя таблетки, прахове и отвари, които могат да убият или осакатят, без да оставят следа – включително такива, предназначени за Фидел Кастро и други неудобни за САЩ държавни лидери. Плаща на проститутки да примамват клиентите си в бордеи под контрола на ЦРУ, където тайно ги тъпчат с психоактивни вещества. Експериментите му довеждат до разпространението на ЛСД в Съединените щати и го правят неволния баща на контракултурата на 60-те.

-------------------------------

Стивън Кинзър черпи информация от най-новите документални изследвания и от собствени интервюта, за да върне към живот образа на един наглед обикновен човек, останал дълго извън светлините на прожекторите. И макар че в работата си надзирава медицински експерименти и проекти за „специални разпити“, при които стотици хора са изтезавани, а умът на мнозина – трайно увреден, Сидни Готлиб смята себе си за духовен човек и търси вътрешен мир. Живее в къща насред гората, медитира и става преди изгрев, за да дои козите си.

Работата на Сидни Готлиб в ЦРУ е била държана в пълна секретност. Едва след смъртта му става възможно да бъде разказана историята за неговата невероятна кариера, стояща на кръстопътя между екстремната наука и тайните операции. „Отровителят“ го представя в цялата му вътрешна противоречивост.

Книги, подобни на "Отровителят"

Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.

Други книги от Стивън Кинзър

Коментари за "Отровителят"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах