Абонамент за бюлетин
Отделяне от себе си: интервюта
-10%

Отделяне от себе си: интервюта

ISBN: 954977239X
Издадена: 2006
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 11.99 лв.
Цена: 10.79 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Проза, Политика, публицистика, медии, Публицистика
Десет години след неговата смърт най-младият Нобелов лауреат Йосиф Бродски не престава да ни изненадва - не толкова с обема на написаното от него, колкото със свежестта и дълбочината на откритията и прозренията си. Малцина са живите днес, които с такава страст и безпощадна точност продължават да ни наблюдават и анализират и не просто да присъстват, а да се намесват в живота ни и да определят посоките на движенето му. „Отделяне от себе си" е поредната книга на най-великия руски поет от края на миналия век, в която за първи път на български език излизат 26 от неговите 153 интервюта от периода 1973-1995 г. Сред събеседниците му са Шеймъс Хийни, Дерек Уолкот, Лес Марей, Джон Глед, Адам Михник, Юз Алешковски, Евгений Рейн, Пьотър Вайл и Александър Генис, Аманда Айзпуриете. Бродски остава верен на монументалните и универсални теми в поезията и есеистиката си - за творчеството и времето, за религията и идеите, за езика и съдбата на онзи, който му се подчинява.

Разговорите дават допълнителен материал за по-задълбочено тълкуване на поетичното творчество на Бродски, разкриват истинския размах на неговата мисловна дейност и дълбочината на идеите му, понякога твърде концентрирани и трудни за разчитане в отделните му стихотворения. Широката ерудиция на поета, неговото оригинално светоусещане, опитът му от две култури образуват огромно смислово поле от препратки и асоциации и го налагат като един от виртуозите на жанра. Бродски отново смайва със своята жизненост и интелектуална любознателност, противоречивост и парадоксалност, с оригиналния си поглед към света и гениалната си изобретателност.

Книги, подобни на "Отделяне от себе си: интервюта"

Гомор
-10%

Гомор

Роберто Савиано

16.19 лв.
Идеята за проза
-10%

Идеята за проза

Джорджо Агамбен

18.00 лв.
Срещи със Солженицин
-10%

Срещи със Солженицин

Протойерей Александър Шмеман

9.00 лв.
Знаменити речи на велики личности
-10%

Знаменити речи на велики личности

Гита Голдберг

19.71 лв.
Дневник от Северна Корея
-10%

Дневник от Северна Корея

Майкъл Палин

18.00 лв.

Други книги от Йосиф Бродски

Коментари за "Отделяне от себе си: интервюта"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах