Абонамент за бюлетин
Отвъд лъжите
-5%

Отвъд лъжите

ISBN: 9789543652945
Издател: Еднорог
Издадена: 2024
Брой страници: 512
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 26.90 лв.
Цена: 25.56 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Макдърмид във върхова форма! Новата й книга е с увличащо темпо и не спира да ни изненадва.

Bookreporter

Абсолютно смразяващ... Романът е гениален, човечен и твърде красноречив като напомняне за цената на пандемията дори за оцелелите от нея.

Kirkus Reviews

Призната за един от най-добрите автори на криминални романи, с множество награди и армия от верни фенове по целия свят, Вал Макдърмид се завръща с новия приковаващ роман от успешната поредица за Карен Пири, която оглавява отдел „Студени досиета“ на шотландската полиция. В „Отвъд лъжите” главен инспектор Пири се оказва въвлечена в една опасна игра на предателства и отмъщение, в която са замесени писатели на криминални романи, при това на фона на предизвикателствата от разрастването на една глобална епидемия.

През април, 2020 цяла Шотландия е в локдаун, но това не означава край на престъпленията. Карен и нейният екип, както и всички хора, се опитват да привикнат към една нова реалност, в която контактите и излизането навън са силно ограничени. Едно изненадващо обаждане от Националната библиотека им дава възможност отново да докажат на какво са способни.

В архива на библиотеката попада незавършен ръкопис на известен автор на криминални романи, описващ перфектното убийство. Той поразително прилича на историята около безследното изчезване на студентката Лара Харди, потресло цяла Шотландия година по-рано. Карен не вярва в случайностите и макар че авторът на ръкописа е мъртъв, отдел „Студени досиета“ започва разследване. Всеки от екипа й е изправен пред свои проблеми, засилващи се от ковид-мерките, но поне работата им дава възможност донякъде да избягат от тях.

Знаем, че когато инспектор Пири поеме по горещи следи, тя няма да намери покой, докато не доведе нещата докрай. В случая важното е да се отсее истината от описаното в романа, а това няма да е толкова лесно, още повече че всички методи на разследване са донякъде невъзможни в настоящия момент. Все пак Карен винаги намира начин. Тя приема за своя мисия да направи така, че семейството на Лара да намери покой. Затова ще бъде безмилостна към всеки, който има нещо общо с нейното изчезване, каквото и да й струва това...

Новият роман на Вал Макдърмид е мистерия в мистерията. Този път тя ни поднася две различни криминални истории, в които изненадващите обрати са в изобилие. Освен това ни осигурява достъп до съзнанието на авторите на криминални романи, ставаме свидетели как измислят поредния интригуващ сюжет и изграждат образа на перфектния убиец. „Кралицата на психологическия трилър няма намерение да абдикира. „Отвъд лъжите“ е толкова сложен, толкова интересен и се чете с лекота като всичко, което е написала. Това го превръща в поредното бижу в короната на Вал Макдермид“, споделя Мик Херон, популярен автор на криминални романи.

Книги, подобни на "Отвъд лъжите"

1979
-5%

1979

Вал Макдърмид

23.66 лв.
Убийствена Коледа - разкази
-5%

Убийствена Коледа - разкази

Вал Макдърмид

17.09 лв.
Натюрморт
-5%

Натюрморт

Вал Макдърмид

20.81 лв.
Смърт в сенките
-5%

Смърт в сенките

Вал Макдърмид

20.81 лв.
Как говорят мъртвите
-5%

Как говорят мъртвите

Вал Макдърмид

18.91 лв.

Други книги от Вал Макдърмид

Коментари за "Отвъд лъжите"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах