Абонамент за бюлетин
Отвъд играта
-10%

Отвъд играта

ISBN: 9786197300505
Издател: Вакон
Издадена: 2016
Брой страници: 512
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Спорт и туризъм, Политика, публицистика, медии, Публицистика, Спорт и бойни изкуства
Смях, плач, преоткрита надежда и завладяващо чувство на катарзис... Това са симптомите, издаващи, че държим непреходна книга в ръцете си, и които изпитвахме, четейки „Кривата на щастието“.

Сега Иво Иванов, който завинаги промени облика на българската спортна журналистика с неповторимия си стил на писане и разтърсващия емоционален магнитуд на историите си, отново ще развълнува читателите с изцяло преработено издание на своята дебютна книга „Отвъд играта“. Обновеният сборник съдържа селекция от статии, публикувани в „7 дни спорт“ за периода 2003-2008 г, както и нови текстове от майстора на спортното слово. Истински истории за воля и борбеност, триумф, ала и падение, които директно успяват да се влеят в сърцето. Защото отвъд играта е... Човекът.

„Отвъд играта“ е първият сборник на Иво Иванов, включващ неговата специфична документална есеистика от най-ранния му авторски период във в. „7 дни спорт“. Оригиналното издание, публикувано през 2008 г. в две части, е отдавна изчерпано и е на практика неоткриваемо. Книгата, която държите в ръцете си, е отговорът на издателство „Вакон“ на желанието на хиляди читатели да се сдобият с тази библиографска рядкост. „Отвъд играта“ е много повече от поглед назад, и то не само заради актуалното звучене на всеки един от разказите в нея. Всъщност книгата спокойно би могла да бъде озаглавена „Отвъд отвъд играта“, тъй като е значително разширена и на страниците й са намерили място и някои от историите на Иво Иванов, публикувани през последните две години в българските медии.

Ако никога не сте попадали на текстовете на Иво, ще трябва да се приготвите за едно изненадващо приключение. Думите на автора живеят в свое собствено, безжанрово пространство, а пътешествията, които ви очакват между тези две корици, са меко казано непредвидими. Историите му ни запознават с изумителни личности, места и събития, но това, което ги прави особено ценни, е способността им да проникват ей така, без усилие в иначе охраняваните ни души, да ни карат да се замислим, да ни разсмиват, да ни натъжават по най-красивия възможен начин и дори да променят нещо дълбоко в нас.

Каква е тайната на тези разкази? Как успяват да обезоръжат сърцата ни? Как така откриват парче по парче нещата от живота, които сме търсили с години? Може би магията им е неприкрито неспотаена в тяхната искреност. Иво не крие нищо от себе си – гласът му на страниците е такъв, какъвто е и в живота. Няма фалш, няма престореност, няма маски и грим. Причината историите му да ни докосват е в това, че те са докоснали него самия. Отваряйки широко вратите към себе си, Иво Иванов неусетно ни дава възможност да го поканим в нашия собствен вътрешен свят и да го превърнем в част от него.

Вселената на Иво е някъде там – отвъд играта. В нея понякога има усмивки, понякога сълзи, понякога и двете едновременно. Едно е сигурно – ако посетите тази хубава, пъстра, животопроменяща вселена, няма да останете безразлични и след като прелистите последната страница, ще установите, че част от вас е останала в нея завинаги.

Книги, подобни на "Отвъд играта"

Кривата на щастието - твърда корица
-10%

Кривата на щастието - твърда корица

Иво Иванов

22.50 лв.
Кривата на щастието: За спорта, вселената и всичко останало
-10%

Кривата на щастието: За спорта, вселената и всичко останало

Иво Иванов

18.00 лв.
Това е Нидерландия или защо лалетата са различни
-10%

Това е Нидерландия или защо лалетата са различни

Бен Коутс

15.30 лв.
Животът в Япония
-10%

Животът в Япония

Ютака Ядзава

23.31 лв.
Футболни и други историйки
-5%

Футболни и други историйки

Стефан Янев

7.60 лв.

Други книги от Иво Иванов

Коментари за "Отвъд играта"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах