Абонамент за бюлетин
Отвъд Рая
-10%

Отвъд Рая

ISBN: 9789549535761
Издател: Вакон
Издадена: 2015
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 8.00 лв.
Цена: 7.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Барселона дава среща на Георги, един отдавна напуснал родината българин, и австрийката Елена. Една любов, която обича на испански, а в раздора си говори на два различни езика. След поредната свада двойката се опитва да възстанови блаженото спокойствие в отношенията край бреговете на плажа Палестина в луксозния комплекс Рая. Там обаче нищо не е такова, каквото са очаквали.

Първоначалното усещане за свобода бързо се превръща в параноичен кошмар за Георги, когато Ги и Таис нахлуват в спокойното им съществуване и в една луда нощ двойките разменят партньорите си. Докато реалната Елена неусетно се изплъзва на Георги, той създава неин фикционален еквивалент в опита си да я задържи. Въображението се вплита в действителността, за да заживеят заедно в собствен паралелен свят. Но обвинението в едно неочаквано убийство поставя кулминацията на и без друго ескалиращото напрежение.

Парченцата от миналото се разпиляват в съзнанието на Георги в объркан емоционален колаж. Някъде в пъзела на спомена се крие предчувствието за дълго отхвърляна тайна. Ала чичовите думи ще проехтят през времето, за да отведат героя до неочаквано решение:
Винаги трябва да пазиш онова парченце свобода, което ще ти позволи да избягаш.

---------------
Владимир Стоичков е журналист, писател и университетски преподавател. Създател е на документалната серия „Другата България“, с която обикаля света в продължение на три години. През 2002 г. се установява трайно в Латинска Америка. Автор е на романите „Последна спирка Барселона“ и „Ачупая“, както и на издадените само в Латинска Америка сборник с разкази „В морето обичам да се къпя гола“ и биографичната „ОМ“, която е сред победителите на конкурса на Министерството на културата на Еквадор (2008 г.). Година по-късно авторът й е сред специалните гости на Панаира на книгата в Хавана и гостува на множество литературни мероприятия в цяла Латинска Америка.

„Отвъд Рая“ е написана в оригинал на испански и бе представена на последния Панаир на книгата в Буенос Айрес. Предстои да бъде издадена в Еквадор и Коста Рика.

-----------------
„Отвъд Рая“ е един прекрасен роман с галопиращ ритъм, който омайва читателя и му предлага автентични герои. Книгата отвежда към задълбочен размисъл за поведението на съвременния човек в нашите географски ширини и нуждата му да открие истинската си съдба, или може би да намери тайната на собствената си идентичност.
Франсиско Проаньо Аранди, „Мундо Дайнерс“, Еквадор

От доста време не съм попадал на книга, която да изчета на един дъх. Сега чакам следващия роман на този автор.
Саша Канчеф, „Сиркуло дел лектор“, Буенос Айрес

Бях приятно изненадан от прехода в средата на романа, където авторът флиртува с жанра, с тона на историята и с настроението на читателя.
Марчело ди Грило, „Ел Хемисферио“

Книги, подобни на "Отвъд Рая"

БАСЕЙНЪТ, както и други разкази за любовта

БАСЕЙНЪТ, както и други разкази за любовта

Ангел Г. Ангелов

14.95 лв.
Хан Крум

Хан Крум

Димитър Мантов

10.00 лв.
Мракът на вампира, книга 2

Мракът на вампира, книга 2

Милен Хальов

17.90 лв.
Машина за пуканки

Машина за пуканки

Михаил Стоянов

16.00 лв.
Кара Тепе. Пътят на Васила

Кара Тепе. Пътят на Васила

Десислава Илкова

17.00 лв.

Други книги от Владимир Стоичков

Коментари за "Отвъд Рая"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах