Абонамент за бюлетин
Огледално докосване
-10%

Огледално докосване

ISBN: 9789542825791
Издател: Сиела
Издадена: 2018
Брой страници: 324
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.90 лв.
Цена: 14.31 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Медицина и здраве, Биографична литература
„Емпатия не означава просто да се поставиш на мястото на другия човек. Освен това тя означава да те е достатъчно грижа, че да обмислиш въпроса защо. Ако искрено оценяваме онова, което мотивира останалите да действат, можем да останем отворени достатъчно дълго, за да съберем парчетата на тяхната история и да разберем за себе си, на своя език, какво очакват да се случи след това, надеждата им за бъдещето, което си представят най-ясно.”

---------------------
Д-р Джоел Салинас има синестезия от вида огледално докосване, рядка и едва наскоро идентифицирана неврологична характеристика, благодарение на която чувства емоционалните и физическите преживявания на другите хора. Когато извършва лумбална пункция, той усеща как иглата влиза в гръбначния му стълб. Ако дезориентиран пациент избухне в неовладяна ярост, Салинас изпада в сходно раздразнено състояние, а когато някой пациент умре, той преживява неволната си смърт – чувства как тялото му се изпразва и става безжизнено.

Податлив на болката и дискомфорта на своите пациенти, повечето от които страдат от множество разстройства и екстремни наранявания, Салинас използва отличителната си черта, за да лекува симптомите им така, сякаш са негови собствени. В същото време в личния му живот синестезията му размива границите между него и неговите близки, докато не се окаже неделимо вплетен, неспособен да различи къде свършва той и къде започва другият.

Красиво, интелигентно и състрадателно написана, изпълнена с последните новости в неврологията, психологията и психиатрията, „Огледално докосване” е приковаващо и оригинално разследване на непроучените кътчета на мозъка, където се коренят основите на човешките преживявания и взаимоотношения – на всичко, свързано с мисленето, чувствата и съществуването.

-----------------

Какво четиво! Това беше една много увлекателна книга. Авторът има необичайно заболяване - той съпреживява това, което хората чувстват до крайност, дори усеща физическата им болка. Освен това, е лекар, който лекува хора всеки ден. Силно препоръчвам тази книга, дори да е само за да надзърнете в реалността на някой друг.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Огледално докосване"

Крис победи рака
-10%

Крис победи рака

Крис Уорк

18.00 лв.
Пътуване до дълбините на ума
-5%

Пътуване до дълбините на ума

Майкъл Полан

23.75 лв.
Пътуване до дълбините на ума - твърда корица
-5%

Пътуване до дълбините на ума - твърда корица

Майкъл Полан

28.50 лв.
Докторе, боли
-10%

Докторе, боли

Адам Кей

16.19 лв.
На първо място, не вреди – истории за живота, смъртта и неврохирургията
-10%

На първо място, не вреди – истории за живота, смъртта и неврохирургията

Д-р Хенри Марш

16.16 лв.

Допълнителни материали Други книги от Д-р Джоел Салинас

Коментари за "Огледално докосване"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах