Абонамент за бюлетин
Обсадата
-5%

Обсадата

ISBN: 9789543651122
Издател: Еднорог
Издадена: 2012
Брой страници: 640
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 15.50x22.50
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
"Това е най-сложният ми роман - споделя Артуро Перес-Реверте, - едновременно криминален, романтичен и приключенски, роман за шпионаж, политика, наука, за загадки и за порета. Струва ми се, че "Обсадата" съдържа по нещо от всичките ми романи."

Испания е прегазена от войските на Бонапарт, на престола в Мадрид седи узурпатор, а далеч край бреговете на Андалусия красивият, старинен и непокорен Кадис устоява на френската обсада. Не само постоянният обстрел тревожи покоя на хилядолетния град, претъпкан с войска и бежанци - по улиците му периодично откриват трупове на млади момичета, бичувани зверски до смърт. Дали злодеянията на садистичния убиец имат някаква връзка със затягащия се обръч на обсадата - това е само един от въпросите, които си задава полицейският комисар Тисон, когато започва своята шахматна партия със смъртта.

Съдбата мести много фигури по шахматната дъска на Кадис - красива и самотна наследница на богата търговска фамилия, беден и разочарован от съдбата корсар, който залага на карта живота си в името на една невъзможна страста, политици, офицери, ясновидки, аристократи и корумпирани полицаи. Под артилерийски огън, във вихъра на морски битки и сред танца на сенките в старинния град се решава съдбата на една страна, докато изтерзаният от собствените си демони полицейски комисар преследва неумолимо убиеца с железния бич.

Книги, подобни на "Обсадата"

Сиди
-5%

Сиди

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.
Слънцето на Бреда
-5%

Слънцето на Бреда

Артуро Перес-Реверте

9.41 лв.
Ева
-5%

Ева

Артуро Перес-Реверте

22.71 лв.
Италианецът
-5%

Италианецът

Артуро Перес-Реверте

23.75 лв.
Деветата порта - трето издание
-5%

Деветата порта - трето издание

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.

Други книги от Артуро Перес-Реверте

Коментари за "Обсадата"
Пламен - 20/11/2012
В момента чета тази книга и ми направи силно впечатление, че е написана в сегашно време! Бях изненадан, разбира се, но колкото повече напредвам, толкова по-интересна започна да ми става. Непрекъснато се появяват и развиват в отделните глави нови и нови образи - нападателите франзуци на Кадис, испанците, и на този фон странните убийства на младите момичета, пред разкриването на които се изправя опитният полицейски комисар Рохелио Тисон. А дали между убийствата и обсадата на града няма някаква връзка? Тепърва ще науча!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах