Абонамент за бюлетин
Обетът на кралицата
-10%

Обетът на кралицата

ISBN: 9786191640485
Издател: Enthusiast
Издадена: 2013
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
ДИНАСТИЯТА ТРАСТАМАРА

Никой не вярваше, че ми е предопределено величие. Тя е сред най-прочутите и противоречиви кралици в историята – смелата владетелка воин, която заедно със съпруга си Фернандо Арагонски обединява една разпокъсана страна, защитницата на вярата, чието властване полага основите на Инквизицията, мечтателката, изпратила Колумб да открие цял един нов свят.

Исабел е още млада, когато с брат й са изведени от дома на майка им, за да живеят под бдителното око на своя полубрат крал Енрике и неговата сладострастна кралица интригантка. В кралския двор Исабел се озовава в огромна опасност, защото неволно се превръща в пионка в заговор за свалянето на краля от трона. Заподозряна в измяна и държана в плен, тя поема по опасна пътека, докато на седемнайсет години ненадейно не се превръща в наследница на голямото кралство Кастилия.

От бляскавите дворци на Сеговия до бойните полета на Гранада и натежалите от интриги градини на Севиля, „Обетът на кралицата” ни пренася в бурното изковаване на една нация и в сложното за разгадаване, запленяващо сърце на жената, преодоляла всички пречки, за да се превърне в Исабел І Кастилска.
За Кристъфър Гортнър

Кристъфър Гортнър е автор на изключително добре посрещнатите исторически романи у нас и по света „Признанията на Катерина Медичи“ и „Тайната на Тюдорите“. Притежава магистърска степен по литературна със специалност Ренесансови науки от Ню Колидж ъф Калифорния. В дългите си пътувания за проучвания за книгите си е танцувал галиард в бална зала от времето на Тюдорите и е живял в испански замък. Освен това е пламенен защитник на правата на животните и въпросите, свързани с проблемите на околната среда. Наполовина испанец по произход, той живее в момента в северна Калифорния . Очаквайте от същия автор – „Хуана Лудата – последната кралица от династията Трастамара“.

Книги, подобни на "Обетът на кралицата"

Ватиканската принцеса. Роман за Лукреция Борджия
-10%

Ватиканската принцеса. Роман за Лукреция Борджия

Кристъфър Гортнър

16.20 лв.
Интригите на Тюдорите, книга 2
-10%

Интригите на Тюдорите, книга 2

Кристъфър Гортнър

13.50 лв.
Последната кралица. Историята на Хуана Лудата
-10%

Последната кралица. Историята на Хуана Лудата

Кристъфър Гортнър

15.30 лв.
Царина

Царина

Елън Алпстен

25.00 лв.
Дъщерята на Аушвиц

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

22.00 лв.

Други книги от Кристъфър Гортнър

Коментари за "Обетът на кралицата"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах