Абонамент за бюлетин
Няма невъзможна мисия
-10%

Няма невъзможна мисия

ISBN: 9786191642663
Издател: Enthusiast
Издадена: 2018
Брой страници: 302
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
"Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби" на Михаел Бар-Зоар и Нисим Мишал даде живот на завладяващите легендарни мисии на разузнавателната агенция на Израел и по неповторим начин разказа на читателите за опасните операции и храбрите разузнавачи, които рискуват всичко, за да изпълнят задачите си.

Сега с „Няма невъзможна мисия“ авторите се завръщат с изключително интересни и динамични разкази за трийсет от най-смелите мисии на Израелските специални части. Бар-Зоар и Мишал предават с впечатляващи подробности важни битки, рейдове във вражеска територия и смъртоносни специални мисии и в същото време докосват сърцата на читателите с лични истории на войници и командири, в които разкриват техните надежди и страхове. Често това са разкази за победи, но понякога и за големи провали, на фона на които се говори за живота и постиженията на някои от най-видните личности в Израел: Моше Даян, Ариел Шарон, братята Нетаняху, Ехуд Барак и Авигдор Каалани. Авторите проследяват живота на Шарон от близката му среща със смъртта в битката при Латрун през 1948 г. до прекосяването на Суец през 1973 г.; вървят с Ехуд Барак, маскиран като жена по улиците на Бейрут през 1973 г., когато той е начело на командосите при поредната геройска мисия, а после са с него и през 1999 г., когато е избран за министър-председател.

Освен подробности за впечатляващите крайно рисковани мисии, всяка глава съдържа и интервюта с ключов участник във въпросната операция. Сред интервюираните са някои от най-важните фигури в израелската политика. Разказът в книгата е подкрепен с впечатляващи снимки, много от които се публикуват за първи път.

„Няма невъзможна мисия“ е не само увлекателна, но и образователна книга, която ще помогне на всеки изкушен от темата за Близкия изток да разбере как тези важни събития са се отразили върху развитието на Израел и на света като цяло.

Книги, подобни на "Няма невъзможна мисия"

Чърчил и Оруел. Борбата за свобода
-10%

Чърчил и Оруел. Борбата за свобода

Томас Рикс

15.21 лв.
Вова, Володя, Владимир Путин
-10%

Вова, Володя, Владимир Путин

Кристина Курчаб-Радлих

26.91 лв.
Тук и сега. "Панорама" и прехода
-10%

Тук и сега. "Панорама" и прехода

Иван Гарелов

20.70 лв.
Стратегията Б. Берлускони, разтълкуван за бъдните поколения
-10%

Стратегията Б. Берлускони, разтълкуван за бъдните поколения

Бепе Севернини

4.50 лв.
Знаменити речи на велики личности
-10%

Знаменити речи на велики личности

Гита Голдберг

19.71 лв.

Допълнителни материали Други книги от Михаел Бар-Зоар

Коментари за "Няма невъзможна мисия"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах