Абонамент за бюлетин
Никой не се спасява сам
-10%

Никой не се спасява сам

ISBN: 9786191505692
Издател: Колибри
Издадена: 2015
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
През 2011 г. световноизвестната италианска писателка Маргарет Мацантини, добре позната и на българския читател, поднася поредното доказателство за таланта си да създава бестселъри. Романът "Никой не се спасява сам" се продава в огромни тиражи, получава престижната литературна награда “Флаяно” и е преведен на десетки езици.

Лятна вечер в Рим, един мъж и една жена на маса в ресторант на открито. Наскоро разведени, объркани, наранени, разочаровани, с две малки деца, заченати с любов, превърнали се в пленници на нелюбов. Неканени нахлуват спомени за началото, заредено с копнежи за хармония и вечност, за по-късните уж дребни пререкания и упреци, попарили надеждите и обичта, за горчивите изневери, за неизлечими травми от детството, оставили траен отпечатък върху поведението и взаимоотношенията им. Банален сценарий, повтарящ се и едновременно много различен. Мацантини е от онези писатели тънки душеведци, които съумяват да откроят нюансите, придаващи на една емоционална драма индивидуален характер и неповторимост. Защото съпружеският живот е изпитание, което всяка двойка по свой начин посреща, преодолява или се пречупва под тежестта му.Това е история дълбоко лична, на Делия и Гаетано, две изгубени души в един неуютен свят. А възраждането от пепелта и спасението – те са в нечий пристан и в нечия магия за любов.

-----------------

Маргарет Мацантини е родена в Дъблин през 1961 г. от майка ирландка и баща италианец. Завършила е Академията за драматично изкуство в Рим и е изиграла множество роли в театъра, киното и телевизията. Но истинската й страст е писането. Още с първите си книги „Манола“ и „Корито от цинк“ печели няколко литературни награди, а романът „Чуй ме“ е увенчан с най-престижните отличия – „Стрега“, „Гринцане-Кавур“ и „Рапало-Каридже“. По него съпругът ѝ Серджо Кастелито заснема филм с Пенелопе Крус.

Следва международният бестселър Да дойдеш на света (2008), който също има майсторска екранизация, и представлява удивителен портрет на майчинството, загубата и изкуплението в раздирания от конфликти град Сараево.

През 2011 г. Маргарет Мацантини поднася поредното доказателство за таланта си да плете разтърсващи истории. Романът Никой не се спасява сам се продава в огромни тиражи, получава престижната литературна награда “Флаяно” и е преведен на десетки езици.

Книги, подобни на "Никой не се спасява сам"

Утринно море
-10%

Утринно море

Маргарет Мацантини

14.40 лв.
Прелест
-10%

Прелест

Маргарет Мацантини

15.30 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.

Допълнителни материали Други книги от Маргарет Мацантини

Коментари за "Никой не се спасява сам"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах