Абонамент за бюлетин
Никой не ме чу
-5%

Никой не ме чу

ISBN: 9786191524754
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2014
Брой страници: 416
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 20.90 лв.
В дъждовния следобед на 17 юни 2009 г. Дейвид Коц търпеливо сяда в малката стая със зарешетен прозорец в „Метрополитън Кърекшън Сентър“, затвор в „Долен Манхатън“, в очакване на интервю с Бърнард Мейдоф – мозъкът на най-мащабното финансово престъпление в историята. Коц, главен инспектор в Комисията по ценни книжа и фондови борси, разследва тоталния провал на агенцията си да разобличи приложената от Мейдоф схема на Понци в размер на 65 млрд. долара и то след като за девет години пет пъти съм ги предупреждавал и съм им представял документи.

Коц и заместничката му Ноел Франджипейн се настаняват срещу празен стол, от другата страна на който сядат адвокатите на Мейдоф – Айра Лий Соркин и Никол Ди Белло. Най-после Мейдоф е доведен в стаята от надзирател, който внимателно отключва и сваля белезниците му. Някога Бърни Мейдоф бе кралят на финансовата индустрия, високоуважаван съосновател и бивш председател на НАСДАК, собственик на една от най-успешните брокерски къщи на Уолстрийт и известен нюйоркски филантроп. Сега той сяда между безупречно облечените си адвокати, пременен в яркооранжев затворнически гащеризон, който се откроява на фона на мрачните сиви стени на помещението.

В продължение на три часа Коц и Франджипейн си водят изчерпателни, почти дословни бележки, докато Мейдоф за пръв път разкрива цялата история за схемата на Понци. Той твърди, че всичко започнало почти случайно и много се учудил, че не бил разкрит от Комисията по ценни книжа и фондови борси. Извънредно критичен е към тази агенция, нарича следователите идиоти, задници и самохвалковци. Хари Маркополос

Книги, подобни на "Никой не ме чу"

Робърт Айгър - Моето най-велико приключение

Робърт Айгър - Моето най-велико приключение

Робърт Айгър

21.90 лв.
Стив Джобс. Биографичен портрет
-10%

Стив Джобс. Биографичен портрет

Кевин Линч

25.20 лв.
Да натиснем Refresh

Да натиснем Refresh

Сатя Надела

17.95 лв.
Милиардерът без милиарди
-10%

Милиардерът без милиарди

Конър О'Клири

18.00 лв.
Икономист под прикритие
-5%

Икономист под прикритие

Тим Харфорд

15.20 лв.

Други книги от Хари Маркополос

Коментари за "Никой не ме чу"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах