Абонамент за бюлетин
Неустоими

Неустоими

ISBN: 9789542617808
Издател: Хермес
Издадена: 2018
Брой страници: 336
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 17.95 лв.
Цена: 17.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Научна литература, Политика, публицистика, медии, Публицистика, Медии
Стряскащи факти за високотехнологичното ни ежедневие

Добре дошли в ерата на поведенческата пристрастеност. Обсебени сме да проверяваме пощата си, вманиачени сме по харесванията в Инстаграм и Фейсбук, непрекъснато гледаме телевизионни сериали и клипове в YouTube. Средно по три часа на ден използваме смартфони. Половината от нас биха предпочели да си счупят крака, но не и телефона. Децата ни прекарват толкова време пред екраните, че се затрудняват да общуват в реалния живот.

В революционната си книга Адам Алтър, професор по психология и маркетинг в Нюйоркския университет, проследява развитието на поведенческата пристрастеност и обяснява защо толкова много от днешните продукти са неустоими. Въпреки че тези „умни“ устройства свързват хората от всички краища по света, притегателната им сила често се оказва пагубна. Компаниите, които създават тези продукти, ги усъвършенстват до степен, при която става почти невъзможно да им устоим.

Алтър обяснява как да се възползваме максимално от тези устройства, като едновременно с това подобрим общуването помежду си, ограничим разходите си и поставим граници между работа и игра. И още по-важно – да намалим вредното влияние от модерните технологии върху здравето и щастието на нашите деца.

---------------

Важно е да прочетете тази книга. Не мога да спра да мисля и да говоря за нея. Високо ценя начина, по който е описана липсата на воля (и го съотнасям към себе си) и проявата на поведенческа зависимост. Сега вече мисля по различен начин за времето, което прекарвам пред екрана (и пред този на децата си). Книгата е много добре написана, има добри изследвания и излиза в точното време. С удоволствие ще подаря няколко бройки от нея на семейството и приятелите си.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Неустоими"

Фактологичност
-5%

Фактологичност

Ханс Рослинг, Ула Рослинг, Ана Рослинг Рьонлунд

23.75 лв.
Влиянието на науката върху обществото
-5%

Влиянието на науката върху обществото

Бъртранд Ръсел

17.10 лв.
Страшно умен

Страшно умен

Мо Гаудат

24.99 лв.
Във и след времето: 52 разговора
-10%

Във и след времето: 52 разговора

Теодора Станкова

26.91 лв.
Звезден пратеник
-5%

Звезден пратеник

Нийл Деграс Тайсън

18.91 лв.

Други книги от Адам Алтър

Коментари за "Неустоими"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах