Абонамент за бюлетин
Неразказаната история на траките
-10%

Неразказаната история на траките

ISBN: 9786197624236
Издател: Атеа Букс
Издадена: 2022
Брой страници: 462
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 26.90 лв.
Цена: 24.21 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, История на стария свят
В настоящият труд е представена напълно непознатата на широката публика история на траките. Поднесени са сведения, които сякаш са табу в нашите научни среди. Докато чужди историци и езиковеди смеят да кажат, че първата тракийска държава в Мала Азия е носила името Асува, т.е. Азия, у нас темата не се разглежда, а данните са ясни - дедите ни са хората отговорни за появата на географското название Азия. Неговото значение е страна на конете, страна на коневъдците и първоначално важи за една сравнително малка област, обхващаща Троада, Мизия, Витиния, Фригия - все земи населени от траки.

Табу има и над темата за Морските народи, чиито най-ярки представители са пеласгите, мизите, тевкрите, травсите, сердите и други стари балканци. Тяхната история е важна, не само поради връзката с Египет и фараоните Рамзес II, Меренпта, Рамзес III, но и защото пеласгите наречени още палестини са кръстниците на Палестина. За това също има научни публикации, но истината се знае само от тесен кръг специалисти. Друга важна група от Морските народи и по-точно мизите не успяват да станат кръстници на област, но част от тези стари балканци достига до египетския престол, доказателствата за това са изобилни. Разкрити са важни подробности относно тракийското влияние над римляни, хети, гърци и индийци във времето на Бронзовата епоха. По всяка тема има публикувани научни работи, но отново - известни само на шепа историци, които не смеят, или не желаят да популяризират интересната информация.

В настоящата работа са представени убедителни доказателства, които помагат да се срути пропагандираната дълго време заблуда за безписмените траки. Читателите могат да се запознаят с непознати моменти от историята на дедите ни траките и най-вече с техните заслуги в оформянето на старата европейска култура.

Макар тази книга да засяга историята на траките, тя включва и нов тракийски речник, който е с 550 думи. Пълният списък с оцеляло Орфеево словесно богатство ще се появи в том III, в което е акцентувано предимно на езика на древните ни предци. По традиция, в настоящата работа са включени и приложения даващи обяснения на някои заблуди. Читателите ще научат кой е отговорен за лъжата за титлата ХАН при старите българи. Дадена е и информация за над 150 премълчани старобългарски титли. Представени са доказателства и за древността на титлата княз, която е използвана в нашата стара литература.

Книгата ще промени както мирогледа на прочелите я, така и тяхното самочувствие. Този, който знае, че е потомък на титани, разбира и, че притежава достатъчно сили да може сам да кове съдбата си и да създава по-добро бъдеще за себе си и своите деца.

Книги, подобни на "Неразказаната история на траките"

Тайните на тракийския език: Посланията на древните надписи
-10%

Тайните на тракийския език: Посланията на древните надписи

Павел Серафимов

16.11 лв.
Одесос през Късната античност

Одесос през Късната античност

Александър Минчев

40.00 лв.
История на Византийската империя. Период III (610–716) - Период на иконоборството (717–867)
-5%

История на Византийската империя. Период III (610–716) - Период на иконоборството (717–867)

Ф. И. Успенски

33.16 лв.
История на князете на Тракия и на Кимерийския Босфор

История на князете на Тракия и на Кимерийския Босфор

Феликс Кери

35.00 лв.
Императорът на Рим. Властта над древноримския свят - твърда корица
-5%

Императорът на Рим. Властта над древноримския свят - твърда корица

Мери Биърд

36.01 лв.

Други книги от Павел Серафимов

Коментари за "Неразказаната история на траките"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах