Абонамент за бюлетин
Непознатото дете
-10%

Непознатото дете

ISBN: 9786191642960
Издател: Enthusiast
Издадена: 2019
Брой страници: 128
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 21.50x25.00
Корична цена: 40.00 лв.
Цена: 36.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Приказки и легенди
"Непознатото дете“ е една необикновена поетична приказка, която разгръща темите за семейството, за материалното и нематериалното, за това да имаш или да бъдеш, поднесена като импресия на представата за смъртността на човека и вечността на природата.

Книгата разказва забавната, но и понякога тъжна история на Феликс и Кристина – братче и сестриче, които живеят усамотено в гората със своето чудато семейство, далеч от светските изкушения. Двете деца растат щастливи и безгрижни като горски духове, докато не се наложи да се държат като големи – да са винаги прилежни и чисти, лицемерни и любезни с разни неприятни хора. Посещението на далечен чичо, с досадната му и надута челяд и играчките, които той донася, отприщват поредица от странни събития.

Но неочаквано Феликс и Кристина срещат приятел, който да ги накара да повярват, че най-великите играчки на света са тези, които ги заобикалят: щедрите необикновени дарове на природата около тях. Този приятел е Непознатото дете – онази малка магична сила, която живее у всеки един от нас и ни закриля до сетния ни час на тази причудлива и прекрасна земя.Към книгата е приложено съдържание за слушане – адаптиран от Александър Секулов текст в блестящата интерпретация на Самуел Финци, и три музикални сцени, базирани на оригиналната композиция на Е. Т. А. Хофман. Тази нова музикална картина е представена с микс от буфосинхрон, бийтбокс, традиционни и необичайни инструменти. Тя се вплита в сюжета и сякаш обрисува нова история, която допълва не само илюстрациите, но и свързва Хофмановите персонажи в един цялостен фантастичен свят. Мултижанровото музикално оригинално съдържание е базирано на творчеството на самия Хофман и е продуцирано от известната оперна певица Ина Кънчева, която е един от инициаторите на проекта.

„Появата на „Непознатото дете“ за пръв път на български език е безспорно събитие, което се очаква да бъде посрещнато със сериозен интерес и да насочи любопитството към един от най-причудливите и светли умове на Европа – Е. Т. А. Хофман“, споделя Ина. „Неговият синкретизъм го прави интересен, достъпен и изкусителен за всички възрасти и всички форми на модерното изкуство.“

С илюстрациите на художничката Катина Пеева и превода на проф. Борис Парашкевов, изданието разкрива пред малки и големи сблъсъка между свободата на фантазията и конвенциите, с които сме принудени да живеем.

Книги, подобни на "Непознатото дете"

Спящата красавица

Спящата красавица

Братя Грим

22.00 лв.
Невидимата нишка

Невидимата нишка

Патрис Карст

12.90 лв.
Невидимата каишка

Невидимата каишка

Патрис Карст

12.90 лв.
Невидимата раница

Невидимата раница

Патрис Карст

12.90 лв.
Радост скача на батут

Радост скача на батут

Тина Ожиевич

25.00 лв.

Други книги от Е. Т. А. Хофман

Коментари за "Непознатото дете"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах