Абонамент за бюлетин
Неограничен достъп
-10%

Неограничен достъп

ISBN: 9789548308052
Издател: Персей
Издадена: 2009
Брой страници: 208
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 8.50 лв.
Цена: 7.65 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Роман за интернет-поколението и края на детството

Ако искате четиво за развлечение, това не е вашата книга.
Ако искате да избягате от действителността и да забравите проблемите, това не е средството, което ще ви помогне.
Но ако сте родител и искате да научите какво мислят и правят децата ви, вижте как светът, в който живеем, изглежда през техните очи.
Ако си на 15 и повече, виж дали животът ти трябва да бъде такъв или трябва да го промениш, за да оцелееш психически, духовно и физически.

Това е книга за опасностите пред днешните тийнейджъри, за нещата, които са част от живота им – интернет, училището, средата, наркотиците, алкохолът... Интернет е безбрежен океан без хоризонти, граници и ограничения. Съвременният ни живот би бил много труден без него, но той е зареден и с много опасности. На 28. 08. 2004 г. официално е признато заболяването "пристрастяване към интернет". CNN съобщи за южнокореец, който така се е пристрастил, че живее в интернет-клуб и само нощем се прибира, за да спи. Много от днешните млади хора страдат от това заболяване.
Подрастващите са най-уязвими към всички тези опасности в съвременния живот. Особено когато липсва родителски контрол, тъй като съвременните родители нямат време за децата си. Училището пък съвсем не е конкуренция за задържане на вниманието на тийнейджърите. Родителите не знаят какво правят децата им, загубили са контакта си с тях. Дават им пари, когато им поискат. Питат ги с какво се занимават, но не слушат отговорите им. Информация за всичко, което ги интересува или им е необходимо да научат (от секса до Нагасаки), подрастващите получават от гугъл, а не от родителите си или от училище.
Насилието залива тийнейджърите отвсякъде – от телевизията, от интернет, от филмите, от ежедневието, от компютърните игри, където самите те убиват с особено брутална жестокост. Това е средата, в която израстват. Като се добавят и наркотиците, оформя се един жесток свят, в който подрастващите трябва да оцелеят – физически и духовно.

Романът е под формата на дневник на 15-годишно българско момче и разказ за това, което му се случва – в училище, в интернет, на купони, вкъщи. А то е шокиращо, скандално и брутално – разказано и със съответния език.

Авторът Емил Минчев е на 24 години, но има зад гърба си роман фентъзи ("Кули от камък и кост") и преводи на десетина книги от английски (на Брам Стокър, Кен Бруен, Шеридан и др.), сред които и отличеният с награда "Букър" роман "Истинската история на бандата на Кели" от съвременния класик Питър Кери.

Книги, подобни на "Неограничен достъп"

Лов, книга 5: Разследванe на Бънк Ромеро

Лов, книга 5: Разследванe на Бънк Ромеро

Емил Минчев

23.99 лв.
Мъст. Никой не може да избяга от сянката си

Мъст. Никой не може да избяга от сянката си

Емил Минчев

17.99 лв.
Нюх. Някои чудовища имат човешки облик

Нюх. Някои чудовища имат човешки облик

Емил Минчев

16.99 лв.
Квартални съновидения

Квартални съновидения

Емил Минчев

13.99 лв.
СТРЪВ

СТРЪВ

Емил Минчев

15.99 лв.

Други книги от Емил Минчев

Коментари за "Неограничен достъп"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах