Абонамент за бюлетин
Немислимото
-10%

Немислимото

ISBN: 9789542831174
Издател: Сиела
Издадена: 2020
Брой страници: 244
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.90 лв.
Цена: 15.21 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Научна литература, Специализирана литература, Философия, психология, етика, Познай себе си
Най-необикновените умове на планетата разкриват тайните си

Нашите мозъци са много по-странни, отколкото си мислим. Приемаме за даденост, че можем да помним, да усещаме емоции, да се ориентираме, да разбираме света около себе си – но какви ли биха станали животите ни, ако тези способности се променят или дори изчезнат?

Хелън Томсън ни повежда на увлекателно пътешествие в търсене на хората с най-странни мозъци на планетата – тези, които виждат реалността по немислим за останалите начин и чрез които всъщност можем да разберем по-добре мистерията на собствените си умове. В книгата ще откриете истински истории, които звучат като измислени – като тази за мъжа, който се превръща в тигър, друг, който помни дословно всеки ден от живота си, та до човека, който е убеден, че е мъртъв, и охотно описва какво чувства.

„Немислимото” е връщането на науката към човешкото, към историите на хората, които живеят по различен от останалите начин, а не са просто анонимни пациенти в достоверно, но скучно научно изследване. И не по-малко важно – от тези необикновени умове можем да научим ред полезни умения: как да създаваме устойчиви спомени, как да вземаме по-добри решения, как да се ориентираме винаги дори на непознато място, как да виждаме повече от реалността около себе си и дори как да се убедим, че живеем истински. Мислете за немислимото!

„В началото на пътешествието си се питах дали ще съм в състояние да проумея неповторимите срещи на тези хора със света. Онова, което открих, бе, че поставяйки живота на всеки от тях редом с другите, можех да създам картина на начина, по който работи мозъкът във всички нас. Чрез техните истории разкрих загадъчния път, по който мозъкът може да формира живота ни по неочаквани начини.”

Книги, подобни на "Немислимото"

Механизмите на ума
-5%

Механизмите на ума

Майкъл Луис

18.05 лв.
От тишината - звук, от нищото - нещо

От тишината - звук, от нищото - нещо

Сюзън Грифин

20.00 лв.
БЛЪФ: Всички лъжем
-10%

БЛЪФ: Всички лъжем

Бор Стенвик

22.50 лв.
Щастливият мозък
-5%

Щастливият мозък

Д-р Дийн Бърнет

17.10 лв.
Игрите на боговете и хората
-5%

Игрите на боговете и хората

Владимир Дубковски, Валерия Дубковска

19.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Хелън Томсън

Коментари за "Немислимото"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах