Абонамент за бюлетин
Невинният
-10%

Невинният

ISBN: 954769135X
Издател: Обсидиан
Издадена: 2006
Брой страници: 448
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература
Една истинска история
Една фатална съдебна грешка
Един съсипан човешки живот

“Невинният” е първата документална книга на Джон Гришам. В нея той проследява трагичната съдба на бейзболиста Рон Уилямсън, осъден на смърт заради жестоко престъпление, което не е извършил.
През 1971 г. Рон Уилямсън става първият спортист от щата Оклахома, който е избран да играе във Висшата бейзболна лига. След като подписва договор с “Оукланд Атлетикс”, той напуска родния си град Ейда, мечтаейки за блестяща бейзболна кариера. Неговата мечта за спортна слава обаче не се сбъдва и шест години по-късно той прекратява кариерата си заради травма. Рон се завръща в родния си град, където животът му претърпява рязък обрат – бейзболистът започва да злоупотребява с алкохол и наркотици, остава безработен и изпада в депресия.
През 1982 г. в Ейда е изнасилена и убита 21-годишната сервитьорка Дебра Картър. В продължение на пет години полицията не може да открие извършителя. Поради неизяснени причини един от основните заподозрени за убийството е Рон Уилямсън. През 1987 г. той е арестуван и осъден на смърт въз основа на неверни показания и без наличието на веществени доказателства. Само пет дни преди леталната инжекция и след 12 години затвор през 1999 г. Уилямсън е оневинен. Но животът му е съсипан. Той умира през 2004 г. Прочитайки неговия некролог във вестника, Гришам решава да направи собствено разследване по случая и да открие причините, довели до фаталната съдебна грешка и унищожаването на един човешки живот. Според автора “въображението не е достатъчно, за да роди толкова невероятна история”.
Ако вярвате, че всеки е невинен до доказване на противното, тази книга ще ви шокира. Ако вярвате, че смъртно наказание трябва да има, тази книга ще ви накара да се замислите. Ако вярвате в справедливостта на съдебната система, тази книга ще ви разгневи.

“Разтърсваща и много истинска книга, която показва с каква ужасяваща лекота може да бъде съсипан животът на един невинен човек.”
Сънди Таймс

“Тъжната история на Рон Уилямсън е ярък пример за това колко фатални могат да бъдат последиците от съдебните грешки. "Невинният" кара всеки от нас да се замисли върху изключително наболели въпроси като справедливостта на съдебната система и съществуването на смъртното наказание.”
Таймс

Книги, подобни на "Невинният"

Размяната
-10%

Размяната

Джон Гришам

22.50 лв.
Момчетата от Билокси
-10%

Момчетата от Билокси

Джон Гришам

21.60 лв.
Спаринг партньори
-10%

Спаринг партньори

Джон Гришам

19.80 лв.
Списъкът на съдията
-10%

Списъкът на съдията

Джон Гришам

21.60 лв.
Сули
-10%

Сули

Джон Гришам

17.10 лв.

Други книги от Джон Гришам

Коментари за "Невинният"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах