Абонамент за бюлетин
На морето
-10%

На морето

ISBN: 9786191641369
Издател: Enthusiast
Издадена: 2014
Брой страници: 316
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Грях, прошка и изкупление в една къща край морето

Изключителна книга. Тим Крон изплита сложна мрежа от чувства: вина, прошка и тъга създават една история, която ще докосне всяко сърце.
NEWS
--------------

Една къща на морето, две семейства, две неразделни приятелки, една невъзможна любов и една ужасна злополука. Точно както при Големия взрив, всичко се разхвърчава във всички посоки в пространството и дванайсет години по-късно последиците излизат наяве.

Ана и Йозефа са като сестри. Двете израстват неразделни в къща край морето в идиличния Лютенбург. Семействата им също не могат едно без друго. Но майката на Йое загива при трагичен инцидент. От този момент двете приятелки са разделени не само от дълбоката пропаст на недоразуменията и чувството за вина, но и друга граница. Ана става психолог в Кил, а Йозефа се грижи сама за сина си в Цюрих.

След време обаче втора злополука с трагичен край дава възможност на Ана да изкупи вината си… стига да успее да се пребори със закона и с един мъж, който има друго семейство, други принципи, други представи за обич и дом.

Тим Крон разказва една история за любов, приятелство и прошка, вплетени в този калейдоскопичен водовъртеж от спомени, мълчание и неизживени копнежи.

В края на романа сякаш си бил на морето: сбогуването е трудно, но остава чувството, че си преживял нещо особено.

-------------

Тим Крон е роден на 9 февруари 1965 г. във Виденбрюк, Германия. Израства в Гларус, Швейцария, където семейството му се мести една година по-късно. Учи философия, немска филология и политология до 1994 г., но така и не завършва образованието си. Понастоящем живее в Цюрих, където работи като писател и драматург на свободна практика.

Още с публикуването на първия си роман „Quatemberkinder“ Крон придобива световна популярност и е смятан за един от най-добрите съвременни писатели в Швейцария. Романът му „Vrenelis Gärtli“ (2010) се изкачва на първо място в класацията за бестселъри в Швейцария.

Тим Крон е автор на редица театрални постановки и радиопиеси, както и на два късометражни филма – „Die Beule“ и „Das еrste Bild“.

През 1993 г. Тим Крон получава наградата UNDA за радиопиесата си „Tamilen nach Auschwitz“. През 1994 г. е отличен с наградата „Конрад-Фердинанд-Майер“ на кантон Цюрих, която се връчва от 1937 г. за визуално изкуство, на писатели и учени. През 1998 г. получава наградата на швейцарската фондация „Шилер“, която се присъжда на „талантливи швейцарски писатели“. Сред получилите този приз са и Макс Фриш, с когото е сравняван Тим Крон, Херман Хесе и много други. През 2004 г. на автора на „На морето“ се присъжда наградата на фондация UBS. През 2005 г. Крон получава ново признание от гр. Цюрих за „Heimweh“. През 2007 г. „Vrenelis Gärtli“ е избрана за „най-добрата швейцарска книга“, печели наградата на фондация „Ане-Мари Шиндлер“ и отличия от гр. Цюрих и от кантон Цюрих. През 2011 г. швейцарският автор получава награда за култура на кантон Гларус. Авторът печели отличия и за своите радиопиеси и театрални постановки.

В периода 1998 г. – 2000 г. Крон е президент на Швейцарския съюз на писателите.

Любопитно за Тим Крон е, че той е автор на есета на културно-политическа тематика в немските вестници „Frankfurter Rundschau“, „Weltwoche“, „Tages-Anzeiger“. До 1993 г. свири на саксофон и кларинет в музикалната група „Shasimosa tütü bis“. Самостоятелно издава и различни детски книжки, повечето от които са с илюстрации на Елиса Ортега.

Научете повече за автора от личната му страница: http://www.timkrohn.ch/

Книги, подобни на "На морето"

Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.
Един миг

Един миг

Беки Хънтър

20.90 лв.

Допълнителни материали Други книги от Тим Крон

Коментари за "На морето"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах