Абонамент за бюлетин
Наказателноправният отговор срещу изключително тежката престъпност:  Смъртното наказание, доживотният затвор и доживотният затвор без замяна в България
-10%

Наказателноправният отговор срещу изключително тежката престъпност: Смъртното наказание, доживотният затвор и доживотният затвор без замяна в България

ISBN: 9789542837039
Издател: Сиела
Издадена: 2021
Брой страници: 696
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 35.00 лв.
Цена: 31.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Юридическа литература, Право
Настоящата монография обобщава десетгодишни изследвания на автора върху тежките престъпления и тежките наказания, представени чрез въздействащ анализ на случаите на наложени смъртно наказание, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна след 1951 г., които за първи път достигат до читателя в систематизиран вид. Със знания от различни хуманитарни науки и жанрови елементи на художествения разказ е изграден цялостен концептуален модел за индивидуализация и мотивиране на пропорционален репресивен отговор при изключително тежки престъпления, който обхваща както налагането на наказанието, така и последващото му облекчаване. Подробно са развити усложнени хипотези на конкуренция на наказания и съчетания на институти за индивидуализация, вкл. при структурни усложнения в престъплението (рецидивна, серийна, организирана, съучастническа и пр. престъпност) и необичайни признаци на извършителя.

Книгата предлага прозрения за естеството на изключително тежката престъпност и податливостта ѝ на наказателноправни въздействия и насърчава към осмисляне на същността на репресията и ролята на съда за наказването и поправянето чрез поглед към конкретните човешки съдби и възгледи в правосъдието.

-----------------------

Доц. д-р Ива Пушкарова е преподавател по наказателно право в СУ ,,Св. Климент Охридски“ и АМВР, както и в Националния институт на правосъдието. Тя е утвърден изследовател на организираната и транснационалната престъпност, трафика на хора, сексуалната и експлоатационната престъпност, финансови, стопански и данъчни престъпления, престъпната дискриминация, непълнолетната престъпност, системата на наказанията, помилването.

Книги, подобни на "Наказателноправният отговор срещу изключително тежката престъпност: Смъртното наказание, доживотният затвор и доживотният затвор без замяна в България"

Същински полови престъпления в практиката на ВС и ВКС
-10%

Същински полови престъпления в практиката на ВС и ВКС

Ива Пушкарова

21.51 лв.
Организирана престъпна дейност в практиката на ВС и ВКС
-10%

Организирана престъпна дейност в практиката на ВС и ВКС

Ива Пушкарова

19.71 лв.
Основи на правосъдието по данъчни дела
-10%

Основи на правосъдието по данъчни дела

Иван Г. Стоянов

14.85 лв.
Между обществения и личния интерес в българския наказателен процес
-10%

Между обществения и личния интерес в българския наказателен процес

Любослав Любенов

14.40 лв.
сп. Административно правосъдие, бр. 1/2024
-10%

сп. Административно правосъдие, бр. 1/2024

Евгени Йочев, Дарина Димитрова

10.80 лв.

Допълнителни материали Други книги от Ива Пушкарова

Коментари за "Наказателноправният отговор срещу изключително тежката престъпност: Смъртното наказание, доживотният затвор и доживотният затвор без замяна в България"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах