Абонамент за бюлетин
Музика на душата

Музика на душата

ISBN: 9789544221324
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Лесно ли е дядо ти да е самият Смърт? Единствено Сюзън Сто Хелит, която е част от шантавото му семейство, би могла да ни отговори на този въпрос чрез поредната историята от света на Диска.

„Музика на душата“ е една от най-въздействащите книги на Тери Пратчет, в които следваме приключенията на дъщерята на Морт и Изабел. Дори може да се каже, че това е история и за (рок) Музика С Камъни.

Светът на Диска е готов да бъде завладян от нов музикален стил, който се заражда и вихри из улиците на Анкх-Морпорк. Каква страховито-величествена-невероятна гледка е изпълнението на тази музика от безбройните чудновати създания на Диска - магьосници, феи, тролове, джуджета и вещици!

Смърт леееко пак изчезва и задълженията му падат върху неговата внучка Сюзън. Е, от време на време ще успеем да видим Смърт, яхнал мотора си и странстващ из земите на Диска, но не толкова като Жътвар, отдал се на събирането на души за Отвъдното.

Под звуците на рок музиката Сюзън се опитва да овладее новия занаят, а Тери Пратчет съвсем деликатно и много остроумно ни предлага поглед върху музиката като изкуство.

Ироничната стрела на британския автор пронизва меркантилността и грандоманството на музикалния бизнес с неговия мърч, тениски и фенска лудост. Но от друга страна магията показва музиката и като жива, търсеща и развиваща се константно сила - не само в света на Диска, а и в сърцата на меломаните.

Квартет, пътуване, инструменти, чупене, трошене и много смях със Смърт и сър Тери Пратчет в романа „Музика на душата“.

На другите деца им даваха ксилофон. А Сюзън просто трябваше да помоли дядо си да се съблече. Да. В семейството има Смърт. Трудно е да пораснеш нормално, когато собственият ти Дядо язди бял кон и размахва коса - особено пък, ако трябва да наследиш семейния бизнес, а всички те бъркат с Феята, която събира Зъбчетата на Децата. И особено, ако трябва да се изправиш лице в лице с новата, завладяваща музика, заляла Света на Диска.

Тя не признава закони. Тя променя хората. Нарича се „Музика с Камъни“. Има ритъм и на нея може да се танцува, само че...

Тя е жива. И никога няма да умре.

Книги, подобни на "Музика на душата"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Музика на душата"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах