Абонамент за бюлетин
Музей на невинността
-5%

Музей на невинността

ISBN: 9789543650552
Издател: Еднорог
Издадена: 2009
Брой страници: 640
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Турска
Размери: 13.30x20.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 20.90 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Бил е най-щастливият миг в живота ми, не съм го знаел".

Така започва най-новият роман на носителя на Нобелова награда Орхан Памук, според световната критика върховното постижение в досегашното му творчество.
В един прекрасен пролетен ден Кемал, син на заможно истанбулско семейство, трябва да се сгоди за Сибел, която също произхожда от висшето столично общество. Тогава той среща случайно Фюсун, красива продавачка в магазин, далечна негова роднина. Тази среща поставя началото на едно всеобхватно чувство, което променя изцяло ценностната система на Кемал. Далечните братовчеди нарушават табутата на доброто общество и общоприетите традиции на Турция – от този момент подреденият живот на многообещаващ заможен млад човек се превръща за Кемал в обикновен параван, зад който протича истинският му живот, в който значение има само и единствено любовта. Постепенно бляскавите заведения и празненствата на истанбулската "златна младеж" отстъпват място на тайни, откраднати срещи, евтини хотели и бедняшки кръчми, посещавани от обикновени хорица, осъдени да съзерцават с горчивина краха на мечтите си.
Животът на Кемал се превръща в поредица от ревниво съхранявани мигове, и той постепенно започва да изгражда музей на своята любов, изпълнен с предмети, съхранили аромата на тези мигове. Осъдената му любов превръща Истанбул в град на мечти и сенки, сред които той търси да зърне случайно изгубената си любима. Гняв и разкаяние, отчаяние и измамни надежди - всичко това се овеществява в предметите, които Кемал съхранява в своя музей. Животът му, овладян единствено от любовта, постепенно се превръща в отражение на безкрайното търсене на Фюсун, и това безкрайно търсене го кара да преосмисли своя свят, който дотогава е приемал като даденост.
Този колоритен и невероятно вълнуващ роман отправя предизвикателство към читателя не само с размислите си за любовта, но и за брака, секса, страстта, семейството, приятелството и щастието. Освен трогателната и незабравима любовна история, изобилието на незабравими образи и събитията, осветляващи дълбините на човешката душа, "Музей на невинността" е анализ на развитието на обществото и културата на Турция през последните десетилетия на фона на неотразимо красивия роден град на автора – Истанбул...

Отзиви:
"В нашето време на фалшификации, когато вярата на някои хора в литературата може да се разклати, Памук предлага нещо истинско."
Обзървър

"Памук придава нов живот и свежест на света, който сме мислели, че познаваме."
Ню Йорк Таймс

Книги, подобни на "Музей на невинността"

Името ми е Червен
-5%

Името ми е Червен

Орхан Памук

25.56 лв.
Чумни нощи
-5%

Чумни нощи

Орхан Памук

33.25 лв.
Червенокосата - твърда корица
-5%

Червенокосата - твърда корица

Орхан Памук

18.91 лв.
Черна книга
-5%

Черна книга

Орхан Памук

14.25 лв.
Сняг
-5%

Сняг

Орхан Памук

20.81 лв.

Други книги от Орхан Памук

Коментари за "Музей на невинността"
Daniela - 19/12/2009
Невероятна книга.

Fotini - 17/09/2009
Безкрайно скучна книга!!!!!!!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах