Абонамент за бюлетин
Музата на диктатора
-10%

Музата на диктатора

ISBN: 9789547695221
Издател: Обсидиан
Издадена: 2021
Брой страници: 360
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Многопластов исторически роман за епохата на нацизма, в центъра на който е една енигматична и много противоречива личност – талантливата кинорежисьорка Лени Рифенщал, любимка на Хитлер и Гьобелс. Тя създава двата най-известни пропагандни филма за Третия райх, а нейните революционни техники и похвати се ползват и до днес.

Ким Нюландс е английски атлет, „спонсориран“ от британските фашисти – Черноризците на Осуалд Моузли. Ким е изцяло отдаден на любовта на живота си – капризната благородничка и светска лъвица Кони. Мечтата му е да се покаже достоен за нея, като спечели златен медал на Берлинската олимпиада през 1936 г. Но за да постигне това, той трябва да скрие част от миналото си. Алън Прайс е уелски комунист, който също има какво да крие. Той успява да се вклини в отношенията между Ким и Кони със същото лукавство, с което прониква сред Черноризците като информатор на Комунистическата партия. Между Ким, Кони и Алън се оформя класически любовен триъгълник, променил изцяло живота им.

Седемдесет години по-късно германската киноисторичка Зигрун Майер открива отрязък от кинолента, който я отвежда към една пазена с десетилетия тайна, засягаща не само Лени Рифенщал, но също и Алън и Ким. Може би Лени винаги е знаела, че това ще се случи рано или късно, защото колкото и всеки от тримата да се е надявал да „режисира“ живота си, истината все някога излиза наяве.

Книги, подобни на "Музата на диктатора"

Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.
Дъщерята на Аушвиц
-10%

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

19.80 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.

Други книги от Найджъл Фарндейл

Коментари за "Музата на диктатора"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах