Абонамент за бюлетин
Мотивирани<br>Как човешката природа оформя решенията ни
-5%

Мотивирани
Как човешката природа оформя решенията ни

ISBN: 9549964485
Издадена: 2002
Брой страници: 342
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 14.80x22.20
Тегло: 0.581
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 15.20 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
В тази новаторска книга двамата изследователи от Харвард Пол Лоурънс и Найтън Нория приемат интердисциплинарен подход, който хвърля мост над пропастта между най-новите открития на еволюционната биология и прозренията за човешкото поведение, извлечени от социалните науки. "Мотивирани" убедително представя научната теория на авторите за разбиране на човешката природа и поведение.
Лоурънс и Нория стигат до заключението, че начинът, по който действаме, е резултат от съзнателните избори, които правим. Тези преднамерени избори са подхранвани от вътрешната битка, водена непрекъснато между четирите подсъзнателни и базирани в мозъка нагона: да придобиваме обекти и преживявания, които подобряват статуса ни по отношение на другите; да формираме връзки с другите в дългосрочни взаимоотношения на взаимни грижи и отдаденост; да учим, да осмисляме света и да разбираме себе си; да защитаваме себе си, любимите хора, убежденията си и ресурсите си от всякаква вреда.
"Мотивирани" предлага приложим модел, за да ви помогне да осмислите човешкия опит - на масата за вечеря, за игра на карти или за преговори - и разкрива общото наследство на хората, без значение колко разнообразен е нашият културен или социален произход.

Книги, подобни на "Мотивирани
Как човешката природа оформя решенията ни"

Други книги от Пол Р. Лоурънс

Коментари за "Мотивирани
Как човешката природа оформя решенията ни"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах