Абонамент за бюлетин
Морт

Морт

ISBN: 9789544221317
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Смъртта излиза в отпуск!

Пригответе се за голяма доза черен хумор и за ускорен курс по учтиво надсмиване над смъртта. Курсът се води от сър Тери Пратчет и великолепната му книга „Морт“. В края на този роман ще умеете да гледате по-леко на страшните неща в живота и ще сте напълно омагьосани от Мрачния жътвар - Смърт (ако вече не сте).

Мортимър, a.k.a Морт, е непохватен и невзрачен младеж, предпочита да пилее времето си в размисли, отколкото да захване яката работа в семейната ферма и е абсолютното разочарование за баща си.

Последният повик на отчаяние да бъде спасен тоз непоправим младеж е да го дадат за чирак. И, о, какво щастие! Някой наистина го взима под крилото си (или по-скоро косата си!), и то не кой да е майстор, а най-големият майстор в събирането на души! Смърт вижда потенциал в Морт и го отвежда със себе си (е, не в обичайния смисъл за жътваря).

Но какво да прави Смърт с времето си, докато Морт се забърква в най-абсурдни ситуации, опитвайки се да следва инструкциите на своя майстор за отвъдния занаят?

Е, съвсем логично Смърт решава да опита от земните удоволствия, някое забавно занимание, да види що е това КЕФ… и може би да открие страстта си по гушкане на котета?

Приключенията на Морт и Смърт не биха били същите без осиновената дъщеря на Смърт - Изабел, прислужника Албърт и Бинки, който е на принципа „ти какво го мислиш, то какво излиза“.

Чудна порция смехории ще забъркат Морт и Смърт в поредната история от света на Диска. Къде другаде добрякът Смърт би се държал така ирационално, че временно да изостави кариерното си развитие в търсене на разнообразие? Историята в „Морт“ ще ви остави хумористичен послевкус и малко размисли за съдбата на човек и нейната предопределеност.

Морт е обикновено, дългуресто момче, което става чирак на Смърт, но се оказва, че съвсем не става за новите си задължения да извежда душите от този свят. Когато въпросът опира до красивата Принцеса Кули (която трябва да бъде убита), Морт изпортва цялата работа

Книги, подобни на "Морт"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Морт"
Мария Груева - 31/10/2008
Това беше първата книжка от поредицата "Истории от света на Диска", както и първата от този автор, която прочетох. От тогава съм почитателка на Пратчет и искам да имам всичко, което е написано от него или създадено с негово съдействие.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах