Абонамент за бюлетин
Мозъкът. Това си ти
-10%

Мозъкът. Това си ти

ISBN: 9789542822684
Издател: Сиела
Издадена: 2017
Брой страници: 208
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.90 лв.
Цена: 14.31 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Научна литература, Специализирана литература
В традицията на Карл Сейгън – Дейвид Игълман доказва, че науката е привлекателна без бомбастично разкрасяване… и ако внимавате, ще се окажете увлечени от нея.
Forbes

„Мозъкът“ на Дейвид Игълмън е смайваща книга. Откритията на всяка страница карат дъха да секва отново и отново. Би било невъзможно да ги възприемем, ако нямахме това невероятно, невъзможно чудо – мозъка. Игълман се доближава повече от всеки друг до това да разгадае мистерията на собственото Аз, скрито там някъде в сивата наелектризирана каша между ушите ни.
Стивън Фрай

В ръцете си държите една изключителна история, която описва най-голямото тайнство: как животът ви оформя вашия мозък – и как вашият мозък оформя живота ви. Знаковият учен и популяризатор на науката Дейвид Игълман търси отговори на най-важните въпроси – какво е реалността, кои сме ние, как вземаме решения, защо мозъкът се нуждае от други хора около нас и как технологията може да промени същността на това да си човек. Той черпи материал за своите проучвания вън от стерилните университетски лаборатории – обект на интереса му са екстремните спортове, криминалните разследвания, лицевите емоции, мозъчната хирургия, предчувствията, роботиката, търсенето на безсмъртие и какво ли още не. Игълман води смело и непоколебимо в нашия вътрешен космос, където в гъстата плетеница на милиарди неврони и трилиони връзки между тях се материализира нещо, което едва ли сте очаквали да видите точно там – вашата същност. Дейвид Игълман е невроучен в Станфордския университет. Негови изследвания са публикувани в множество издания – от Science до Nature. Той е сценарист и водещ на телевизионната поредица по BBC „Мозъкът“.

------------------

Може ли да си представите да чувате през езика си и да виждате с ушите си? Това изречение не е хипотеза или теория - то е факт, който вече се изучава върху истински човешки същества. А сега си представете, че правите снимка на мозъка си и й правите трансфер в тялото си или дори в компютър. Изобщо, може ли да си представите, че съзнателният ум може да съществува в компютър? Ето такива и още интересни неща дискутира тази книга...

Читателско мнение

Книги, подобни на "Мозъкът. Това си ти"

Инкогнито. Тайният живот на мозъка
-10%

Инкогнито. Тайният живот на мозъка

Дейвид Игълман

16.11 лв.
Пеперудата монарх. Една изключителна пеперуда
-10%

Пеперудата монарх. Една изключителна пеперуда

Мари-Клод Уле

14.40 лв.
Мръсни гени
-10%

Мръсни гени

Бен Линч

17.99 лв.
Времето For Dummies
-5%

Времето For Dummies

Джон Д. Кокс

27.55 лв.
Нищетата на мозъка - твърда корица
-5%

Нищетата на мозъка - твърда корица

Сергей Савелиев

22.80 лв.

Допълнителни материали Други книги от Дейвид Игълман

Коментари за "Мозъкът. Това си ти"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах