Абонамент за бюлетин
Може и без хайвер, книга 2
-10%

Може и без хайвер, книга 2

ISBN: 9786197399035
Издател: Gourmet Publishing
Издадена: 2017
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Шпионски кулинарен трилър в две неразделни книги
от Йоханес Марио Зимел

Житейските обстоятелства отвеждат далеч от скъпия му Лондон Томас Лийвен - любимец на жените, пацифист и гурман - и той е принуден против волята си да работи като таен агент на цели четири държави: Англия, Франция, Германия и Съединените щати - преди, по време и след Втората световна война.

Книгата включва рецептите за изисканите менюта, които Ливен приготвя за своите приятели или понякога за враговете си, по време на разнообразните му авантюри. Макар кулинарната част сякаш да живее свой собствен, независим живот в романа, умението на Ливен да приготвя с удоволствие изискани менюта, решава в благоприятна посока немалко от сложните ситуации, в които го вкарва животът.
Защото да си топ шпионин по време на Втората световна война и в периода след нея е твърде сложно и тежко, особено ако си заклет пацифист.

Оценяван единодушно като литературно съкровище, романът “Може и без хайвер” (Es Muß Nicht Immer Kaviar Sein) на Йоханес Марио Зимел става международен бестселър през шейсетте години на ХХ век, малко след като е издаден за пръв път. През 1961 по него е създаден игрален филм, а през 70-те романът има и телевизионна адаптация в серии, всяка от които завършва с кратко готварско шоу!
Чести са сравненията с Джеймс Бонд на Ян Флеминг и с романите на Джон льо Каре, но творбата на Зимел е още по-богата и то не само заради интересната кулинарна част. Цялата афера е разказана с леко хумористичен и непочтителен тон, а и главният герой наистина, ама наистина не иска да има нищо общо с тайните служби, правителствените институции или с убийствата. Години наред той е изобретателен таен агент изцяло против волята си.

За нещастие на Томас Лийвен и за радост на читателите, капризите на съдбата и неподправеният му талант го правят подходящ за вербуване от шпионските организации на държава след държава. Той трябва да измисли не само как да оцелее в тази смъртоносна шпионска игра, но и как да се измъкне от отвратителните каши, които правителствата забъркват помежду си и за своите граждани - и то без да прибягва до насилие. Как точно Лийвен успява да надхитри своите германски, британски, френски и американски висшестоящи, а същевременно да помогне на много свои събратя и приятели, и то чрез методи, отговарящи на собствените му представи за морал и чест… точно това изгражда един от най-забавните и оригинални шпионски трилъри в световната литература.
Двете страсти на Томас са готварството и жените, така че най-критичните моменти в живота му неизменно са свързани с едното или другото, а често и с двете. На 4 септември 1940, например, меню състоящо се от запечена лучена супа, телешки медальони в сос мадейра и фламбирани палачинки улеснява превръщането на Томас Лийвен - доскоро най-младия частен банкер в Лондон - в умел фалшификатор на паспорти. “О, чудо невиждано, а пък аз не мога и не мога да разкажа нищичко от това в клуба си!”

Кулинарните авантюри на Лийвен са разказани с толкова интересни и внимателни подробности, с каквито са изпъстрени и шпионските му премеждия, като дават възможност и вдъхновение на читателите да приготвят всяка от рецептите. Колкото до жените, е, накрая той среща онази, единствената... Но това ще разберете сами, когато прочетете този увлекателен шпионски кулинарен трилър.

На страниците на своя роман Зимел обявява, че историята е основана на действителни събития и герои. Каква е истината - нека всеки почитател на романа да реши за себе си.

Със своите брилянтно разказани романи, характерни с непреходна актуалност и обществена значимост, както и с детските си книги, роденият във Виена и живял в Цюрих Йоханес Марио Зимел (1924 - 2009) се нарежда сред най-успешните съвременни автори в света. Книгите му са издадени в 40 държави. Носител е на Почетния кръст на Австрия първа степен за наука и изкуство, а през 1991 е удостоен от ООН с награда за върхови постижения в писателската общност.
Романът “Може и без хайвер” се издава за първи път на български език.

Книга 1:
Романът “Може и без хайвер” е разделен в две книги за удобство при четенето. Историята продължава в книга втора.

Книга 2:
Романът “Може и без хайвер” е разделен в две книги за удобство при четенето. Сюжетната линия е продължение от книга първа..

Книги, подобни на "Може и без хайвер, книга 2"

Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

24.00 лв.
Крясъкът на орела
-10%

Крясъкът на орела

Карин Смирноф

22.50 лв.
Кръвта вода не става, книга 2
-10%

Кръвта вода не става, книга 2

Дж. Д. Кърк

19.80 лв.
Никога не ме лъжи
-10%

Никога не ме лъжи

Фрида Макфадън

18.90 лв.

Други книги от Йоханес Марио Зимел

Коментари за "Може и без хайвер, книга 2"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах