Абонамент за бюлетин
Миранда: Кралицата на счупените играчки

Миранда: Кралицата на счупените играчки

ISBN: 9786199188118
Издател: Каничка Букс
Издадена: 2021
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 23.00 лв.
Цена: 23.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Романи за деца и юноши, Приказки и легенди
Кралица Миранда живееше в едно далечно кралство, където нейни поданици бяха счупените и изгубени играчки, които никой не искаше

Миранда съвсем не прилича на приятелите си. Те обичат да получават нови и лъскави играчки, а Миранда вижда нещо красиво в онези, които са счупени или пък никой не иска. Като кралицата на счупените играчки, тя често се чувства самотна. Докато един ден пред портите ѝ не се появява момченце на име Пол... Едно повсеместно търсене на изчезнала играчка и едно истинско бедствие, в което са замесени малинов чай и сандвичи с домат и сирене, променят живота на Миранда завинаги.

Малките читатели ще припознаят Кралица Миранда за своя приятелка и ще научат важни неща от нея. А ние, големите, ще открием някъде там, в кралството почти на края на света, началото на обогатяващи разговори с децата. Разговори за играчки - купища нови, скъпи и лъскави, които (защо ли?) не спираме да купуваме, или онези няколкото по-стари, но очарователни в своята обикновеност, та дори и дефекти; за отговорност, самота, приятелство, отхвърляне и приемане; за способността да подадеш ръка, когато ти самият повече от всеки друг се нуждаеш от същото.

Усмихваща и мъдра история, която децата слушат и четат в захлас, нетърпеливо отгръщайки страница след страница, картина след картина. „Приказка“ за лека нощ, за да се отправят с нови емоции, размисли и впечатления към страната на сънищата и въображението. Красива и увлекателна книга, предизвикваща въпроси и предлагаща свобода на отговорите.

Миранда невинаги е била кралица, а кралството ѝ не било нормално кралство. Но пък какво всъщност значи нещо да е нормално...

----------------------
Андреа Трипке е родена в Германия, тя е художник и илюстратор на детски книги, между които "Момиче на име Октомври" на Закия А. Мохамед и Selfie the Elfie на Савидж Стийв Холанд. Преди да започне да следва голямата си мечта да пише и илюстрира детски книги, Андреа завършва Колеж по изкуство и дизайн в Кълъмбъс. "Миранда - Кралицата на счупените играчки" е първата ѝ авторска книга.

Книги, подобни на "Миранда: Кралицата на счупените играчки"

Никой

Никой

Ким Фупс Окесон

18.00 лв.
Котешки лудории

Котешки лудории

Себастиен Перез

25.00 лв.
Детектив Самсон
-10%

Детектив Самсон

Катерина Горелик

13.46 лв.
Чудният роман на Кум Лисан
-10%

Чудният роман на Кум Лисан

Димитър Стоевски

8.99 лв.
Патиланци. Патиланско училище
-10%

Патиланци. Патиланско училище

Ран Босилек

7.11 лв.

Други книги от Андреа Трипке

Коментари за "Миранда: Кралицата на счупените играчки"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах