Абонамент за бюлетин
Мемоарите на една лека жена
-10%

Мемоарите на една лека жена

ISBN: 9789542822707
Издател: DejaBook
Издадена: 2017
Брой страници: 288
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 14.00x19.00
Корична цена: 15.90 лв.
Цена: 14.31 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Най-забраняваната книга в историята за първи път излиза в пълния си шокиращ и покоряващ вид на български език – преведена по първото, пълно, непреиначено издание. Разрешена в САЩ едва през 1966 г., а във Великобритания през 1970 г., тя остава недостъпна до наши дни в Австралия, Южна Африка, части от Близкия и Далечния изток.

Запленил мнозина с дръзките си философски послания, Джон Клилънд остава в историята като автора на първия наистина пълнокръвен еротичен роман и създател на прочутата куртизанка Фани Хил, която вече 270 години подигравателно краси снагата на благоприличието с прелестната си осанка...

Нестандартен роман за съзряването, за значимото, за секса, любовта и същността на обществото, "Мемоарите на една лека жена" безспирно променя свят след свят, епоха след епоха, читател след читател.

Джон Клилънд (1709–1787 г.) прекарва години наред на административна служба в колониална Индия, без никакви писателски амбиции. След завръщането си в Англия се разорява и през 1748 г. попада в затвора поради дългове

В затвора Клилънд написва „Фани Хил“ — откровен разказ за живота на младо момиче от провинцията, което отива в Лондон и става проститутка. Романът се прочува като „елегантно, цветисто порнографско произведение“. Фани Хил бързо добива популярност, появяват се и издания допълнени от анонимни автори
Англиканската църква веднага апелира към държавния секретар на Великобритания „да спре разпространяването на тази сквернословна книга, която е откровена обида на църквата и добрите маниери“. По настояване на църквата, Клилънд е арестуван по обвинение в „покваряване поданиците на краля“, но вместо да влезе отново в затвора, е оправдан, нещо повече, отпусната му е дори годишна пенсия.

Успехът на Фани Хил не води до голяма писателска кариера. Текстовете на Клилънд не получават одобрително внимание от читатели и критика и той умира забравен от всички.

-----------------

Чели ли сте една от онези книги, които винаги сте искали да прочетете, накрая успявате и просто се влюбвате в тях? Ето това е една от тях. Бях чувала за книгата, прочетох я и наистина много я харесах. Тя е красиво написана. Аз съм фен на еротиката и се възхищавам на автори, които могат да я изразяват подобаващо. Описанията са поетични и вдъхновяващи.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Мемоарите на една лека жена"

Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неуместно

Неуместно

Ви Кийланд

19.99 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Джон Клилънд

Коментари за "Мемоарите на една лека жена"
Райна Михова - 29/01/2024
моля да ми изпратите книгата на адрес "Делийска воденица" 5 , Дружба 2 пк 1582

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах