Абонамент за бюлетин
Мата Хари: Десет пиеси

Мата Хари: Десет пиеси

ISBN: 9789542915140
Издадена: 2012
Брой страници: 312
Корица: Мекa
Размери: 14.00x24.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 16.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Пиеси, Биографична литература
Известна с изключителната си енергия, издръжливост, екзотичност, безстрашие и трагична гибел, танцьорката и куртизантка Мата Хари е легенда и световно известна като една от най-прочутите шпионки от Първата световна война. Тя не е била фатална жена, а фатално влюбена жена. Нейното име е символ на на интриги, бурни страсти и неумел шпионаж. Заради това авторът я нарича мнима шпионка, тък като са малко сведенията за дейността на агент H21.
Пиесата е включена в едноименната книга. По-нататък в изданието можете да попаднете в една тоалетна, в компанията на двама мъже, после в бар с манекени... много работи могат да ви се случат... а могат и да не...

Там, където се докосне перото на Хелмут Пешина, винаги има жив диалог. Изказана мисъл и мисъл като отговор, изказани думи и думи като отговор - това не е само в основата на неговите текстове, и преди всичко на пиесите му, то се проявява постоянно и в лириката му, и в него се крие и силата на всички преработки на познати произведения, с които се занимава особено в последните години.

Хелмут Пешина може да бъде открит навсякъде в литературата и неговата драматична сила не се спира пред никакъв жанр. Той се вписва в австрийската и литературна история деликатно с иронията в своите пиеси, внимателно с финия виц на своя език и остро в диалозите му като агресия.

В този том са представени най-новите пиеси на автора, както и онези, които вече са се наложили и се играят с голям успех.

Книги, подобни на "Мата Хари: Десет пиеси"

Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Single Bells
-5%

Single Bells

Улрике Шварценбергер

13.30 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Нощта е майка на деня. И ни дай сенките. Анданте
-10%

Нощта е майка на деня. И ни дай сенките. Анданте

Ларш Нурен

23.40 лв.

Други книги от Хелмут Пешина

Коментари за "Мата Хари: Десет пиеси"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах